Србија

Министар Вучевић присуствовао гађањима из вишенаменског оклопног борбеног возила „Милош“

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић данас је присуствовао гађањима из вишенаменског оклопног борбеног возила погона 4×4 „Милош“ на полигону Центра за испитивање наоружања и војне опреме „Никинци“.
Гађањима је присуствовала делегација Министарства одбране Мађарске предвођена националним директором за наоружање Мађарске генералом Ласлом Томболом, која борави у Србији у оквиру планираних активности са циљем јачања билатералне војно-техничке сарадње.

Министар Вучевић, након што се уверио у прецизност и ватрену моћ вишенаменских борбених оклопних возила „Милош“ и обученост посаде, истакао је да Србија чува своју наменску индустрију и да се Војска Србије у доброј мери снабдева из сопствених капацитета. Он је нагласио да је посебно важно што део кључних борбених система, попут возила „Милош“, производимо сами те да ће се наставити са улагањем у домаћу одбрамбену индустрију, као и опремањем јединица Војске Србије најсавременијим борбеним средствима са циљем јачања борбене готовости.
Током данашњне активности, приказано је гађање из даљински управљиве борбене станице 12,7 мм уграђене на вишенаменском возилу „Милош“ 4×4 на даљини од 500м до 1200м, као и гађање из даљински управљиве борбене станице 20/3 мм КЕРБЕР на новој генерацији вишенаменског возила „Милош“ 4×4 повећеног капацитета са 10 седишта, на даљини од 1200м.

Такође, приказано је и гађање посаде из вишенаменског возила „Милош“ 4×4 на блиским растојањима ради симулације борбе у заседи те могућност возила “Милош” у савладавању препрека по савременим светским стандардима.
Током данашњег дана реализовано је и гађање самоходне топ-хаубице 155мм Б-52 М-21 „нора“ на даљинама већим од 20 км, уз употребу домаћег система за управљање ватром.

Реализацији гађања присуствовали су помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, начелник Управе за развој и опремање Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Милан Поповић, шефови кабинета министра одбране и потпредседника Владе Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић.

Related posts

Министар Вучевић: Наша земља је сигурнија када је Војска Србије јача

Новосадска ТВ

АМСС саветује возаче: Због врућина избегавајте путовања у најтоплијем делу дана

Новосадска ТВ

Премијер Вучевић се састао са председником Скупштине Црне Горе Андријом Мандићем

Новосадска ТВ