Политика

Вучић: Неистинити наводи о куповини Прве банке Црне Горе

Председник Србије Александа Вучић изјавои је данас да су неистинити наводи да ће Банка Поштанске штедионице купити Прву банку из Црне Горе.

“Када је реч о куповини Прве банке, која је у власништву Ђукановића, од стране Поштанске штедионице, реч је о ноторној неистини. То је и сама Поштанска штедионица, мислим, демантовала. На такве неистине смо у Србији навикли“, рекао је Вучић током заједничке конференције за медије са црногорским колегом Јаковом Милатовићем.

Говорећи о могућности увођења директног платног промета између Србије и Црне Горе, Вучић је рекао да је то важно питање и једна од препрека у развоју бизниса и економских односа две земље.

“Не бих да говорим о томе ко је за то кривац, али само желим да знате да је са наше стране то потпуно чисто. Овде је у питању нешто друго. Највећи број коресподентских банака у Црној Гори је из Швајцарске и Немачке, па они желе да са тим раде. Код нас то функционише 15 година са БиХ, где је валута за плаћање конвертабилна марка. По принципу међународног клиринга, ту нема проблема“, рекао је Вучић.

 

Фото: Танјуг Зоран Жестић

 

Related posts

Бајатовић: Почело са радом заједничко предузеће Србије и Мађарске за трговину гасом у региону

Новосадска ТВ

„Дан Лазе Телечког“

Новосадска ТВ

У Србији за месец и по дана 14 утопљеника

Новосадска ТВ