Хроника

Саслушан осумњичени за убиство Ное М., бранио се ћутањем, одређен му притвор

Виши суд у Београду одредио је притвор у трајању до 30 дана Огњену Д. (33) осумњиченом да је на свиреп и подмукао начин убио Н.М. (18), чији су делови тела пронађени у стану осумњиченог.

Притвор је осумњиченом одредио судија за претходни поступак Вишег суда у Београду услед постојања особитих околности које указују да ће окривљени, у случају боравка на слободи, ометати поступак утицањем на сведоке, услед постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и с обзиром на то да је основано сумњив да је извршио кривично дело за које је прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења и тежина последице кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, саопштено је из тог суда.

Огњену Д. се на терет ставља кривично дело “тешко убиство“ за које је запрећена казна доживотног затвора.

Осумњичени се на саслушању бранио ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану.

Према наредби о спровођењу истраге, сумња се да је неутврђеног дана, у периоду од 17. јуна до 6. јула, у стану у којем пријављено станује у центру Београда, на свиреп и подмукао начин убио оштећеног Н.М.

То је урадио тако што је, како се сумња, када је Н.М, са којим је био у емотивној вези, дошао код њега у стан, осумњичени ушао са њим у вербални и физички сукоб, те га је највероватније лишио живота дављењем и уз помоћ, највероватније ножа, исекао тело на више делова.

Потом је те делове тела распоредио у већу ПВЦ кутију, мање ПВЦ буре, један мањи балон за воду и једну ПВЦ канту, у коју је након тога сипао, за сада непознату хемикалију, како би хемијским путем разложио све делове тела покојног, односно сво његово ткиво и кости и на тај начин лакше се ослободио тела и сакрио све трагове.