Србија

Вучић: Лаж Приштине да су натерали Данила да скине мајцу-Предаја није опција

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је лаж да је на Видовдан косовска полиција натерала његовог сина Данила да скине мајцу – Предаја није опција. „Ни мајцу, ни спрску заставу, док је жив неће никоме да преда“, нагласио је Вучић гостујући на ТВ Прва. Истакао је да није тачно ни то да је Данило отишао на КиМ на Видовдан да би провоцирао, пошто тамо иде већ 13 година и никога није увредио нити било шта ружно урадио. Вучић је рекао да, ипак, Данило без обзира што су га заустављали на КиМ три пута тог дана, и хтели да понизе, није осетио ни најмање у односу на оно што Срби на северу КиМ доживаљавају – бруталну тротуру, хапшења и шиканирање.

Цео Запад баш брига када су права Срба на КиМ угрожена

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да цео запад „баш брига“ када су угрожена права Срба на КиМ. Он је поставио питање Берлину, Бриселу и Вашингтону због чега је Душан Обреновић и даље у притвору, када се зна да је невин, што је документовано и видео снимцима. „Еулекс прати 109 случајева ухапшених Срба, 11 у последњем периоду што су у притвору. Има људи који су и две године у притвору, без основе, а онда причају да је то правна држава. Такве изјаве Еулекса вас вређају. Лажете да не знате да је невин. Ухапшен је и он и други по налогу Куртија и његовог потрчка Свечље. Немојте да лажете да подстоји разлог. Њега су НАТО војници увукли у групу, руку подигао није. Имате најпрецизнији снимак, никога пипнуо није а они су га убили од батина, изубијали, посебно су говорили то ће да ти буде јер си прешао на православље. И данас има језиве повреде“, рекао је Вучић за ТВ Прва. Како је рекао Запад је на то рекао да не може да се толерише хулиганизам, а „може да се помилује 75 македонских полицајаца“. „А овде не можете да пустите људе за које знате да нису криви. Кажете тројица полицајаца су ухапшена на територији Косова док су јели сендвиће. И то лажу до таквих детаља да то нема никаквог смисла. Ми кажемо даћемо вам људе који су их хапсили на полиграф они кажу то су криминалне структуре. Једино знам да су ухапшени на делу централне Србије“, рекао је Вучић. Он је додао да не може без емоција да говори о положају Срба на КиМ које „мало бију, мало им стављају кесе на главу“. „Баш све њих брига када су српска права угрожена, све на КИМ јасно осликава текст Мартенса за ФАЗ-а. Он прати ситуацију и описао је управо то“, рекао је Вучић.

Лаж Приштине да су натерали Данила да скине мајцу-Предаја није опција

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је лаж да је на Видовдан косовска полиција натерала његовог сина Данила да скине мајцу са натписом „Предаја није опција“, пошто је он то одбио да уради. „Ни мајцу, ни спрску заставу, док је жив неће никоме да преда“, нагласио је Вучић гостујући на ТВ Прва. Истакао је да није тачно ни то да је Данило отишао на КиМ на Видовдан да би провоцирао, пошто тамо иде већ 13 година и никога није увредио нити било шта ружно урадио. Вучић је рекао да, ипак, Данило без обзира што су га заустављали на КиМ три пута тог дана, и хтели да понизе, није осетио ни најмање у односу на оно што Срби на северу КиМ доживаљавају – бруталну тротуру, хапшења и шиканирање. Вучић је рекао да су му рекли да има пет минута да скине мајцу. „Прво су рекли како га нису три пута заустављали, па смо им у видео формату доказали да су га заустављали три пута“, рекао је Вучић и додао да су Данила први пут зауставили на излазу из Приштине према Грачаници и дуго га држали. Други пут недалеко од Подујава, где је дошло до инцидента и трећи пут су га заутавили на Мердару, додао је Вучић. Рекао је и да су га очито пратили од момента када је прошао прелаз и пратили са ким се све поздравио или руковао. Они су рекли једанпут и још рекли да сам патолошки лажов, додао је Вучић. Истакао је да су медији у региону са одушевљењем дочекали – лаж да је скинуои мајцу. „Нису му скинули мајцу јер он то није желео да дозволи и било им је јасно да би без обзира што су уперили у њих пушке, дошло до веома озбиљног сукоба. Момци који су били са њим били су ненаоружани, али спремни да се супротставе чак и наоружаним нападачима, укључујући и мог сина, и они одустали су због тога“, нагласио је Вучић. Председник је рекао да Данило није код себе имао никакве мапе, већ само носио мајцу коју носи скоро сваке године или сличну. Дануло им је рекао да има само мајцу и да је голорука, као и момци који су били са њим и одбио да је скине, додао је Вучић. Казао је да би косовска полиција морала да га изубија да би му на силу скинула или поцепала, због чега су одустали јер су разумели да би то био велики скандал. Вучић је додао да Приштина не мисли да је та парола на мајци била провокација и истакао да у питању искључиво њихов безобразлук.

Очекујем додатну офанизву Крутија на КиМ и још жешћи терор

Председник Србије Александар Вучић упозорио је данас да је премијер привремених пришитнских инистуција Аљбин Курити, човек без речи и части чије потезе рационално није могуће сагледати који само жели да буде нови Енвер Хоџа или Володимир Зеленски, а због чега је изразио забринутост да би наредних дана са појачаним ударима Украјинаца и Курти могао да појача терор над Србима. „Не можете на рационалан начин да сагледате зашто они нешто раде. Он само жели да буде нови Зеленски“, рекао је председник на ТВ Права и додао да очекује велику офанзиву у Украјини која ће ићи у два семера, а што ће, како је рекао, Курти искористити за још жешћи терор над Србима. Председник је рекао да мисли да су Украјинци спремили више десетина бригада да ће озбиљно пробити руске линије уз огромне жртве. Нагласио је да када то говори не навија већ говори шта мисли. Очекују да се тиме промени ток ратовања пред самит у Виљнус 12.јула, оцекују да добију карт балнс за НАТО, рекао је Вучић. „Када то крене, а очекујем да то крене сутра или прексотура, наредних дана, онда ћете видети додатну офанзиву на КИМ. Зато молим Србе да се чувају, за све који мисле да би ти недљуди могли да крену на њих, да се склоне на изесно време, јер човек није свој. Плашим се да ће тај терор постати још зешћи, замислио је себе у улози Зеленског, новог великоалбанског лидра који ће објединити све албаснке земље и направити велики посао.

 

Related posts

Вучић: Биће дубинских и суштинских промена у спољној политици Србије

Новосадска ТВ

Отворен ПАРТНЕР 2023: ВУЧЕВИЋ најавио велике уговоре за одбрамбену индустрију

Новосадска ТВ

Потписан споразум између Министарства одбране и Министарства просвете о наградном литерарном конкурсу

Новосадска ТВ