Србија

Министар Вучевић: Данило није обрукао свој образ и образ своје породице, а онда и нације. Куртијева полиција намерно га зауставила да би га малтретирали

Министар одбране и потпредседник Владе Милош Вучевић истакао је у емисији “Ново јутро”, на телевизији Пинк, да је “косовска полиција” знала да се у колима налазио син председника Србије, Данило Вучић, али и да је он имао спремљену најлепшу реплику као одговор.
-Неколико ствари можемо закључити из тог догађаја, а то је да Срби немају никаква права на КиМ и да они никада не могу да буду држава, јер да су држава призната од нас, то се не ради породици високог државника. Они су знали и ко је у колима, видели су на административном прелазу, тамо се предаје лична карта, и с том намером су га зауставили да га малтретирају. Добро је што је Данио ишао у Грачаницу, да као председников син буде тамо са својим народом. Колико ја знам ово није први пут да је Данило био на КиМ. То је била најлепша реплика косовском полицајцу и он је одбио да скине мајицу иако је у њега било уперено аутоматско оружје. Био је присебан, очигледно храбар. То је генетика- рекао је министар.
Он је нагласио да се овакве ствари не раде, као и да тзв. држава Косово нема атрибуте праве државе.
– Замислите када бисмо ми заустављали све рођаке тих функционера са Косова кад иду ка Швајцарској, Аустрији. Они немају атрибуте државе, они не умеју да се понашају као држава, И све што раде раде као да су терористичка формација, само што више не излазе из шума већ из зграда. Њихов наратив је терористички. То није била рутинска контрола, већ да га понизе. Најјачи утисак је мени оставила реченица да је његов тата њихов председник. Доле је заиста пакао, забрањују се буквално сваке активности Срба у контексту битних датума, неговања културе и идентитета, узурпирана су им сва права од политичких до основних људских- напоменуо је Вучевић и додао:
-Увек ме фасцинирало да не мали број невладиних организација у Централној Србији су потпуно неми када су Срби на КиМ у питању. То је за њих црна рупа на мапи. Не бих волео да ме Рада Трајковић брани, она има толико има срамних изјава да је превише за наредних 100 година. Не могу да разумем те људе који не воле да буду то што су биолошки. Данило није обрукао свој образ и образ своје породице, а онда и нације.

 

Related posts

Вучић: До сада предато више од 3.000 комада орузжа и кратких и дугих цеви

Новосадска ТВ

Вучић:Имали смо много важних састанака, шта год да радимо Еxпо нам је у глави

Новосадска ТВ

Вучић: Наши кошаркаши показали да јесмо земља кошарке-огроман успех!

Новосадска ТВ