Нови Сад

Сектор за ванредне ситуације МУП-а: Припремите се за ризик од поплава

На основу упозорења РХМЗ-а за период од 23. до 25. јуна ове године на јаке пљускове, грмљавину, појаву града и јак олујни северозападни ветар, а с обзиром на поплаве из претходног периода и засићеност земљишта водом, Сектор за ванредне ситуације МУП-а проследио је упозорење за предузимање превентивних и оперативних мера у циљу спречавања и отклањања последица временских непогода и заштите живота људи, материјалних и културних добара, као и спремности за евентуално суочавање са ризиком од поплава и појаве бујичних поплава и могућности хитног реаговања.
Упозорење за предузимање превентивних мера прослеђено је преко свих 27 организационих јединица у Србији, градоначелницима, председницима општина као и начелницима управних округа, као командантима штабова за ванредне ситуације.
У циљу спремности за евентуално суочавање са ризиком од поплава и појаве бујичних поплава, указано је да се обезбеди могућност хитног реаговања, као и да се ставе у приправност надлежне комуналне службе и сви остали субјекти који су оспособљени за реаговање у оваквим ситуацијама.
Такође, у сарадњи са представницима водопривредних предузећа, надлежним инспекцијским и комуналним службама, потребно је извршити процену тренутног стања заштитне инфраструктуре на рекама, са посебном пажњом на већ идентификоване критичне локације и на појаву нових критичних места.

Related posts

Министар Вучевић отворио „Европску конференцију CISM“

Новосадска ТВ

Сутра распуштање Скупштине АП Војводине

Новосадска ТВ

Председник Србије приредио је пријем за кошаркашку репрезентацију Србије

Новосадска ТВ