Политика

Вучић: Нећу разговарати са Куртијем док не буде пуштен сваки ухапшени Србин

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да неће разговарати са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем док не буде пуштен сваки ухапшени Србин, док не повуче полицију и не престане са хапшењима.

„А онда ћемо да разговарамо да се формира ЗСО. Хоћете – хоћете, нећете – завршили смо. Ево изаберите неког другог ко ће да вам да све на тацни, ја вам не дам. Немојте да тражите датуме, завршите са њим шта имате, јер не пристајем на тактику спржене земље и свршених потеза“, рекао је Вучић након одржане седнице Стратешког савета Србије и Мађарске на Палићу.

Он је казао да због мађарске јавности жели да каже да ниједан Албанац није упуцан или тешко повређен, само Србин и да се воде случајеви против Срба који су повређени и рањени.

„Знате ли да су нам на дан пред Божић упуцали децу, а полицајац који је то урадио је на слободи“, рекао је Вучић.

Вучић је казао и да је са мађарским премијером Виктором Орбаном претходне ноћи доста разговарао о КиМ.

„Ишао сам на разговоре 11 година, за месец дана ће бити тачно 11 година и не постоји ниједан човек у Европи или Србији који је то урадио и увек сам желео да разговарамо, да решавамо проблеме и постижемо компромисе. То код Срба није омиљена реч, али ми смо увек желели компромисе и да чувамо мир. Уз безброј трзавица на дневном нивоу смо успевали и наша земља је напредовала, а да није имала тај терет на леђима. Све је то могло до доласка Куртија који није показао жељу да разговара ниједног тренутка, долазио би да одржи монологе“, рекао је он.

Како је додао, ноћима не спава и никоме није говорио о претњама Србији после хапшења тројице полицајаца и шта ће да нам се деси ако не буду пуштени, од којих све сила и на које начине“, рекао је Вучић.

Према његовим речима, српски народ не може да трпи зулум.

„Сваки дан неког ухапсе, ево и данас ће, вероватно само зато што је жив. Када питате Еулекс шта су згрешили, напишу бирократски одговор који ни сами не разумеју, кажу то је члан 4 параграф 7, а шта су ти Срби урадили, нису ништа“, рекао је Вучић.

Додаје да се за тројицу ухапшених косовских полицајаца пише да их Србија малтретира и да их је „изубијала“, што је, истиче Вучић лаж, јер они и једу и пију у притвору.

„Ено пију кока-колу, једу торту и грожђе. Лепо једу и пију и ништа им не фали и ми смо зликовци и дивљаци, јер ако нисмо нема смисла“, рекао је Вучић.

Према његовим речима, Орбан му је у разговору рекао да међународна заједница „једва чека“ да донесе мере против Србије и да је изједначи са Приштином, иако Београд није крив.

 

Related posts

Поворком музичара отворен Фестивал уличних свирача

Новосадска ТВ

Вучић:Просечна плата у Србији до 2027. биће већа од 1.400€, у Топлици преко 1.000

Новосадска ТВ

Почело летње рачунање времена

Новосадска ТВ