Србија

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ЈОШ ЈЕДНОМ ДЕМАНТОВАЛО КУРТИЈА: Припадници Војске нису учествовали у лишавању слободе наоружаних лица са КиМ

Министарство одбране овим путем још једном одлучно демантује тврдње које је изнео актуелни шеф привремених органа самоуправе у Приштини Аљбин Курти, а којима покушава да обмане јавност, да су припадници Војске Србије учествовали у лишавању слободе три наоружана припадника такозване „косовске полиције“, која су се илегално кретала дубоко у територији централне Србије.
Војска Србије обавља своје редовне задатке на административној линији са АП Косовом и Метохијом, у складу са позитивно-правним прописима Републике Србије, наредбама председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и сходно Војно-техничком споразуму из Куманова из 1999. године.
Војска Србије своје акције координира са међународним снагама које се налазе на територији АП Косово и Метохија на основу резолуције Савета безбедности Уједињених нација 1244 и у целости испуњава све своје, важећим прописима предвиђене обавезе.
Војска Србије никада неће дозволити да је појединци из Приштине, који се у континуитету служе лажима на патолошком нивоу попут Аљбина Куртија, стављају у обмањујући и неистинит контекст.
Војска Србије ће и убудуће одлучно и професионално обављати све задатке које пред њу постави председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић и да испуњава све законом предвиђене обавезе.

Related posts

Вучевић се захвалио Фицу и Влади Словачке на истрајном и непоколебљивом ставу да не признају тзв. Косово

Новосадска ТВ

Привремена обустава саобраћаја због изградњe канализације јужно од Улице Марије Бурсаћ

Новосадска ТВ

Oбележен Међународни дан особа са инвалидитетом у Културној станици Еђшег

Новосадска ТВ