Политика

Састанак министра Вучевића са амбасадором Руске Федерације Боцан-Харченком

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Боцан-Харченком.

Министар Вучевић захвалио је на сталној подршци коју Руска Федерација пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије.

Он је том приликом још једном истакао да је дугорочно стратешко опредељење Србије да задржи статус војно неутралне државе, без чланства ни у једној од постојећих војно-политичких организација.

Током састанка министар одбране информисао је амбасадора о тренутној безбедносној ситуацији у јужној српској покрајини Косову и Метохији и једностраним потезима које повлаче привремене институције у Приштини са циљем изазивања сукоба и дестабилизације региона.

Амбасадор Боцан-Харченко захвалио је на гостопримству и прилици да разговарају о актуелној безбедносној ситуацији у јужној српској покрајини.

Он је констатовао да је једини начин за решавање свих спорова деескалација тренутне ситуације и примена међународно обавезујућих споразума, уз поштовање међународног права по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

 

Related posts

Привремена измена режима саобраћаја због одржавања Фрушкогорског маратона  

Новосадска ТВ

Вучић: У тешким временима потврђено пријатељство између Срба и Јевреја

Новосадска ТВ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић: Материјална штета је велика са преко 1000 интервенција, али из овога ћемо изаћи још јачи, најбитније је да нема жртава

Новосадска ТВ