Друштво

Пузовић: Најкритичније у Јагодини, Трстенику, Косјерићу…

Директор ЈП „Србијаводе“ Горан Пузовић изјавио је данас да је тренутно најкритичнија ситуација у Јагодини, Трстенику, Брусу, Косјерићу, Сокобањи где је дошло до изливања река, као и да се талас креће ка Куршумлији, Прокупљу и Дољевцу.

Он је за ТВ Прва рекао да ће екипе данас превентивно бити у Браничевском и Зајечарском округу.

Пузовић, који се налази у Параћину, рекао је да је у том граду постављен систем за заштиту града од великих вода, да је ниво реке још у кориту, али да је то урађено из превентивних разлога.

Озбиљан талас који је у току ноћи погодио делове Србије због чега су у току ноћи спровођене све неопходне мере.

„И у Крагујевцу и у Јагодини, Трстенику, јутрос смо се преселили у долину Топлице. Ситуација у централној Србији долази до благог смиривања, реке су у коритима, главни проблеми су били на бујичним водама, потоцима, који су за пар сати постали озбиљна бујица“, рекао је Пузовић.

Према његовим речима, с обзиром да се падавине пресељавају ка Зајечару и Браничевском округу и екипе ће се преселити у тај део.

Истиче да је координација свих служби одлична – локалних самоуправа, Штабова за ванредне ситуације, Србијавода.

„У току дана где смо имали мале пробоје, отклања се штета, људи се враћају у своје домове, предузимају се све неопхпдне мере“, рекао је Пузовић и додао да ће екипе остати на терену до понедељка.

 

Фото: Танјуг Драган Николић

 

Related posts

Делегација Београда допутовала у Брисел, сутра наставак дијалога са Приштином

Новосадска ТВ

Вучић: Занима ме само да се изборни процес што пре оконча

Новосадска ТВ

Министар Вучевић на манифестацији у Кикинди

Новосадска ТВ