Политика

Посета министра Вучевића контингенту Војске Србије и седишту мултинационалне операције UNFICYP на Кипру

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић у оквиру посете Кипру обишао је данас контингент Војске Србије у мултинационалној операцији Уједињених нација на Кипру UNFICYP у њеном седишту и састао са руководством те мисије.

Старији национални представник мајор Дејан Живановић дочекао је министра Вучевића, а уследио је и сусрет са припадницима Војске Србије, нашим „плавим береткама“, ангажованим у мисији UNFICYP.

Данашња посета била је прилика да се министар одбране упозна са историјатом мисије и учешћа наших припадника, стањем и активностима које се реализују у зони операције и увери се у висок ниво професионализма наших припадника у извршавању додељених задатака.

У седишту мисије, министар Вучевић састао се са специјалним представником генералног секретара Уједињених нација на Кипру и шефом мисије UNFICYP Колином Стјуартом.

Током сусрета, шеф мисије упознао је министра Вучевића о значају изградње поверења две стране, организацији контаката и преговора, као и решавању кризних ситуација. Шеф мисије Стјуарт посебно је нагласио изузетан професионализам припадника Војске Србије који се ангажују у мисији UNFICYP.

Министар Вучевић сусрео се данас и са командантом војних снага УН на Кипру генерал-мајором Ингрид Гјерде.

Током разговора, министар Вучевић захвалио је на доброј сарадњи, професионалном односу и свакој подршци контингенту Војске Србије.

Генерал Гјерде упознала је министра Вучевића са организацијом војне компоненте и задацима који проистичу из мандата мисије. Она је, такође, истакла да ангажовани припадници Војске Србије у UNFICYP,  који су распоређени у Команди и мултинационалном воду војне полиције, своје задатке обављају професионално и одговорно и том приликом их је похвалила. Истакнута је и добра сарадња са свим осталим припадницима мисије.

У седишту мисије UNFICYP, током данашње посете, у Књигу посетилаца министар Вучевић уписао је:

„Знајући да очување националног мира представља највећи војни успех, припадници Војске Србије професионално и часно обављају своје задатке у мисији Уједињених нација на Кипру.

На тај начин они граде углед Војске Србије и Републике Србије у целини, на чему им с поносом честитам.

Својим ангажовањем у мисији Уједињених нација, Република Србија још једном снажно доказује своју посвећеност очувању међународног јавног реда и основних принципа Повеље Уједињених нација.“

Related posts

Министарство одбране: Војни синдиката Србије политиканством покушава да урушити углед Војске Србије

Новосадска ТВ

МУП апелује на грађане да од данас предају нерегистровано оружје

Новосадска ТВ

Гради се још једна бициклистичка стаза

Новосадска ТВ