Србија

Вучић: Прикупљено 93.000 комада оружја и више од 3,2 милиона метака

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је до вечерас прикупљено 93.000 цеви и минско експлозивних средстава и више од 3,2 милиона метака различитог калибра.
„Наше је да покушамо да дигнемо главу после тешких тренутака кроз које смо прошли“, рекао је Вучић гостујући у емисији Ћирилица на ТВ Хепи, поводом сутрашњег обележавања 40 дана од масакра у Малом Орашју и Дубони.
Подсетио је да је прошао дан откако је обележено и 40 дана од ужасног масакра у школи Владислав Рибникар у Београду.
Истакао је да је опозиција други дан пре него што су сахране обављене, позвала на политички протест и то у току дана жалости.
„Чини ми се да то најбоље говори о онима који су то учинили, оним политичким представницима који су на такав начин желели да се дочепају власти, у тако дубоко емоционалном тренутку, јер нема мајке која се тада није уплашила“, рекао је Вучић.
Председник је казао да су га питали зашто није био у школи Владислав Рибникар на Врачару, иако је посетио ту школу.
Додао је да га је веома љубазно дочекала директорка школе, као и да постоји цела страница коју је том приликом исписао.
Коментаришући то што су оспоравали да је био у школи, Вучић је нагласио да је том приликом било доста њих, пошто има много људи из обезбеђења које га прати. Вучић је додао да га је том приликом фотографисао шеф обезбеђења.

Молим грађане да пробамо да зауставимо ширење мржње

Молим грађане да пробамо да зауставимо ширење мржње, поручио је Вучић. Он је истакао да лаж и мржња никада неће да победе љубав и подршку.
„Вечерас да пробам да замолим, као председник земље у којој сви живимо, да покушамо само ту врсту мржње да зауставимо, у којој имате право да некога обесите на луткама и некога да стављате у затворска одела. Јел’ то борба против насиља? Такође бих замолио и посланике из свих партија на власти, који не подржавају бивши режим или опозицију, да не користе исте речи као и они“, поручио је Вучић.
Казао је да све мисли различито од „Бјелогрлића и Марића“ и да је поносан што са њима ни у чему није сагласан – у томе да имате право да бијете своје старије колеге и да оптужите српски народ за све за шта хоћете.
„Нема потребе да користите речник – ђубре и слично, јер то нема никаквог смисла“, истакао је Вучић.
„Зато молим и посланике и партије чији сам члан и свих осталих из власти да то не раде, јер то нема никаквог смисла. Ми морамо да одговоримо на другачији начин“, истакао је Вучић.
Навео је да је опозиција покушала да искористи трагедије које су задесиле наше друштво и додао да ту има пуно политичких и тајкунских интереса.

На увреде одговарамо мерама, одговорношћу, не бесмислицама

Вучић је изјавио да је замолио посланике и партије на власти да воде рачуна о језику који користе и да на увреде одговарају мерама, одговорношћу, плановима и програмима, а не бесмислицама.
„Ако хоћете да одговорите, увек сте добродошли, сви који се најаве биће примљени, а не да освајате власт тако што упадате као што су упадали неки у Скупштину. А што баш њима да се преда власт, допало им се да баш они буду ти. Они полазе од себе и не знају шта да раде и иду у све бесмисленије захтеве, а избегавају реч радикализација, већ користе заоштравање, јел то значи да ће да туку неког“, рекао је Вучић.
Према његовим речима, мора да се разговара јер је разговор решење.
„Зашто нико не сме да дође на разговор, јер ће бити проглашен за издајника, јер није нормално разговарати у овој земљи, већ само да ради мотка. Направили су да је језик мржње нормалан. Имам толико искуства у политици, немам страх од тога, посебно од људи који немају много храбрости, а да им предам државу да је униште као што су пре урадили, нећу“, рекао је Вучић.

Related posts

Стонотенисерка Борислава Перић-Ранковић добитница Фебруарске награде

Новосадска ТВ

Састанак министра Вучевића са првим потпредседником Сталног комитета Свекинеског народног конгреса

Новосадска ТВ

Влада Србије: Сутра почиње полагање мале матуре

Новосадска ТВ