Нови Сад

Градоначелник Ђурић: Нови Дом здравља на Видовданском насељу ускоро почиње са радом

Градоначелник Милан Ђурић заједно са директором Дома здравља Нови Сад Веселином Бојатом, обишао је данас завршне радове на Дому здравља на Видовданском насељу.

– Радови на Дому здравља на Видовданском насељу су завршени, у шта смо се данас и уверили. У новом и савременом Дому здравља, површине 1.045 м2 запослићемо нових 46 здравствених радника. Њих од септембра очекује увећање месечне зараде у вредности од 5,5%, а од децембра још додатних 10%. То су нова запошљавања наших суграђана у овом делу Града, изјавио је градоначелник. Укупна вредност пројекта је 288,7 милиона динара који су опредељени из Буџета Града Новог Сада, и то у износу од 81,3 милиона динара за опремање и 207,4 милиона динара за изградњу објекта, додао је.

– Очекујемо да ће у наредних пет до шест недеља, овај објекат кренути да посећују наши суграђани, на првом месту надам се, превентивно. Овај здравствени објекат значајан је за наше Новосађане, становнике три месне заједнице – Видовданско насеље, Слана бара и Клиса, јер ће обезбедити услове за примарну здравствену заштиту за преко 25.000 становника, који живе на овој територији, истакао је градоначелник.

Градоначелник је, поред тога, додао да је наредни значајни пројекат у плану изградња Дома здравља у Ветернику.

Директор Дома здравља Нови Сад Веселин Бојат, захвалио се Граду Новом Саду на улагањима у области здравства, за изградњу нових и реконструкцију постојећих здравствених објеката, набавку нових и савремених уређаја.

– У овом објекту биће запослено 19 лекара, 27 медицинских сестара и помоћног особља који ће пружати услуге суграђанима у савременим условима, са новом опремом која је набављена из средстава Града – ултразвучним апаратом, гинеколошким столицама, опремом за педијатрију, општу медицину и стоматолошке услуге.

Град Нови Сад је у периоду од 2012-2023. године, за инвестиционе активности и радове на одржавању инфраструктуре на територији МЗ Видовданско насеље, определио средства у укупном износу од 1,3 милијарде динара, а укупно у здравство 11,3 милијарде динара.

Related posts

Због невремена најтеже у Шиду – екипе ЕМС-а на терену, опрез за грађане које живи поред водотокова

Новосадска ТВ

Вучић: Месеци пред нама неће бити лаки,очекујем много притисака и претњи око КиМ

Новосадска ТВ

Обележена слава Града Новог Сада – ЂУРЂИЦ

Новосадска ТВ