Србија

Вучић:Опозиција злоупетребила трагедију, у данима жалости позвала на протесте

Председник Александар Вучић поручио је вечерас свима који желе оружане сукобе да их неће бити и да га нико неће уплашити, јер никада неће бежати нити напустити своју земљу, као и да је опозиција злоупотребила трагедију и у данима жалости позвала на политичке протесте, што ће ући у анале политичког бешчашћа, јер се то нигде у свету није догодило. „Немам рачуне у иностранству, ништа покрао нисам, борио сам се за ову земљу и нисам спавао 11 година и да ми кажете како ћу да бежим, због чега, што смо урадили више аутопутева него у претходних 50 година“, истакао је Вучић за ТВ Пинк. Упитао је да ли треба да бежи због израђених пруга, болница, већих плата и пензија или што нам је БДП сада по вредности дупло већи, или због тога што водимо самосталну и независну политику. „Један од разлога зашто и партију коју до сутра или до прекосутра водим, никада нису могли да сруше, нити било шта да ураде и победе ту политичку партију, јер су у њој највећи део људи дивни и добри домаћини и који нису ту само када је лако. Наравно да има ту и оних који ће да оду када више нису министри или посланици и то су обично они најгори, али то је толико минимално“, нагласио је Вучић. На питање новинарке да појасни то што је рекао у вези са странком, Вучић је рекао да ће о томе причати сутра увече. „А сада само да упоредите та лица са једним Јанком Типсаревићем, Дејаном Томашевићем, Рашом Радовановићем и многим другим“, додао је Вучић. Казао је да то што их из опозиције нападају како раде за њега, више говоре о њима самима који то говоре. Вучић је рекао, када је реч о Јелени Карлеуши, да су је најбруталније напали. „Она никада није била за мене и није мене подржала, само је говорила – људи ок све, али какве ово везе има са Вучићем“, додао је он. Вучић је нагласио да ће се садашње опозиције сећати генерације политичара и за 20 година. „Да злоупотребите овакву трагедију и да још у време дана жалости и тишине, дана туге и суза, позовете на политичке протесте, то ће ући у анале политичког бешчашћа. То се никада нигде у свету, нити у Србији, није догодило, ниједан одговоран политичар то не би дозволио. Ја то нисам урадио, ми то нисмо урадили ни 2007, нити 2009. нити 2013. када је неко други био градоначелник када смо имали у Иванчи убиство 13 људи. То се не ради, неке границе морају да постоје, али за неке границе не постоје“, рекао је Вучић. Запитао је коју су меру предузели или затражили која се тиче безбедности људи. „Нису ниједну, једина мера је била – ајде Вучићу одлази“, додао је председник Вучић.

Они који желе оружане сукобе у Србији – неће их добити, нити ме уплашити

Председник Александар Вучић поручио је вечерас свима који желе оружане сукобе да их неће бити и да га нико неће уплашити, јер никада неће бежати нити напустити своју земљу. „Немам рачуне у иностранству, ништа покрао нисам, борио сам се за ову земљу и нисам спавао 11 година и да ми кажете како ћу да бежим, због чега, што смо урадили више аутопутева него у претходних 50 година“, истакао је Вучић за ТВ Пинк. Упитао је да ли треба да бежи због израђених пруга, болница, већих плата и пензија или што нам је БДП сада по вредности дупло већи, или због тога што водимо самосталну и независну политику. „Један од разлога зашто и партију коју до сутра или до прекосутра водим, никада нису могли да сруше, нити било шта да ураде и победе ту политичку партију, јер су у њој највећи део људи дивни и добри домаћини и који нису ту само када је лако. Наравно да има ту и оних који ће да оду када више нису министри или посланици и то су обично они најгори, али то је толико минимално“, нагласио је Вучић. На питање новинарке да појасни то што је рекао у вези са странком, Вучић је рекао да ће о томе причати сутра увече.

Сутра ћу понудити нова решења и дијалог

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће на сутрашњем скупу „Србија наде“ понудити нова решења и дијалог са онима који мисле другачије. „Трудићу се да говорим помирљивим језиком, понудити нова решења и нове ствари и позвати на дијалог оне који мисле другачије. Не зато што сам слаб, не бисте веровали колика је моја унутрашња снага данас и јуче. Имам необићајени мир и моја улога ће се од понедељка променити. Имаћемо скуп и о томе ћу причати“, рекао је Вучић за ТВ Пинк. Додао је да у демократијама не могу сви да мислите исто, нормално је да има више демонстранција, али је нормално да се те тензије решавају изборима. „Постоји процедура како се смењује председник и морате да скупите потписе две трећине народних посланика. Они то немају и рекао сам им да ћу им помоћи у томе, али онда се иде на референдум и ако народ каже да је за смену председника, ја сам смењен. Али ако народ каже да нису, онда су они у проблему“, указао је Вучић. Истакао је да у Србији постоје јасно прописане законске процедуре и да се у Србији неће бити Мајдана и заузимања зграда. „Ми смо их пустили прошли пут, не зато што не можемо да сачувамо Скупштину, већ да би се видело ко спроводи насиље и да људи виде да се трудимо да им речима објаснимо да не чине кривична дела. Тек када су уши у Скупштину и почели да руше, полиција је реаговала. Тако је било и са РТС-ом“, подсетио је Вучић.

Related posts

Додељене Видовданске награде најбољим ученицима основних и средњих школа

Новосадска ТВ

Србија декласирала Кину на старту Мундобаскета

Новосадска ТВ

Почео Божићни пост

Новосадска ТВ