Војводина

Мировић: Пут Стапар–Сивац у функцији до јесени

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је Западнобачки округ, радове на комплетној реконструкцији Главне улице у Апатину, као и изградњу важне саобраћајнице Стапар – Сивац и том приликом истакао да ће Покрајинска влада већ у јуну упутити посланицима покрајинске Скупштине предлог за додатних осам милијарди динара који ће бити намењени за улагање у мање средине, а превенствено у Основне и Средње школе.
Мировић је поручио да Покрајина улаже у инфраструктурне пројекте које су предложиле и општине, а инерција тих инвестиција се наставља.
У току је изградња моста на будућем новом путу Стапар – Сивац, а вредност значајне инвестиције, која ће боље повезати Сомбор, Кулу и Апатин је милијарду и 300 милиона динара, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировћ приликом обиласка ове саобраћајнице.
Мировић је додао да се по обећањима Владе Србије ове године очекује и почетак изградње брзе саобраћајнице Војвођански осмех.
Мировић истиче да је приоритет улагање у мање средине, па је тако у реконструкцију апатинске Главне улице уложено око 200.000.000 динара.
Покрајинска влада поднеће у јуну Скупштини Војводине предлог за ребаланс од осам милијарди динара, који ће бити опредељени за најважније инвестиције у мањим срединама, што укључује и школске установе.