Друштво

Конкурс за упис у средњу школу од сутра у продаји

Конкурс Министарства просвете за упис ученика у први разред средње школе за наредну, 2023/24. школску годину, од сутра је у продаји.
Осим општих и посебних услова уписа и календара уписних активности, у Конкурсу су наведени сви важни подаци о школама чији је оснивач Србија, подручјима рада, броју ученика, образовним профилима и трајању образовања, као и о мерилима и начину избора кандидата, саопштио је „Просветни преглед“.
Саставни део Конкурса су обрасци – пријава за упис у средњу школу и образац за унос жеља ученика за упис у средњу школу, на чијем списку може да буде наведено највише 20 образовних профила, потенцијалних будућих занимања.
Истовремено с Конкурсом, „Просветни преглед“ је објавио и Информатор, који може да помогне будућим средњошколцима при избору занимања.
У њему се могу наћи корисне информације о оријентационом броју бодова неопходних за упис у одређену образовно-васпитну установу у последње три године.
Конкурс и Информатор могу се набавити у књижари „Просветног прегледа“, поузећем или у књижарама широм Србије по прошлогодишњој цени од 350 динара за Конкурс и 300 динара за Информатор, додаје се у саопштењу.

Related posts

Вучић: ЕУ или нема, или не жели да примени механизме према Приштини

Новосадска ТВ

Вучић положио камен темељац за изградњу нове фабрике PWO Group у Чачку

Новосадска ТВ

Вучевић: Мандатар за АП Војводину Маја Гојковић

Новосадска ТВ