Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић: Јуче је био велики дан за наш град, то потврђује и долазак председника. Нидек ће запослити 1000 људи у своје две фабрике

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић био је гост Бојане Ристовојевић у емисији “Јутро”, на телевизији “Прва”, где је говорио о отварању друге фабрике јапанског гиганта Нидека, предстојећем Међународном пољопривредном сајму, али и протестима у главном граду земље.

-Јуче је био велики дан за Нови Сад, мислим да сви морамо бити радосни. Председник је био на отварању, онда је јасно колико је та фабрика важна. Ово је друга фабрика коју је Нидек отворио у Новом Саду и запошљава 52 људи, а укупно ће у обе фабрике бити запослено још 1000 људи. Од 2012. године је био мукотрпан рад, али дошли су Континентал, Лир, Бери Калебо, Нидек. Нови Сад се променио на боље, има 42.000 запослених више него пре 10 година и просечна зарада скочила је на 877 евра у децембру прошле године. И оно што смо зацртали до 2025. године је да просечна плата буде 1300 евра. Сада очекујем да ће бити 950 евра када нам стигне извештај за ову годину. Нови Сад има пет нових булевара, градимо два нова моста, радимо Алмашки крај. То су ствари које су дошле од 2012. године. Председник је јуче рекао дивну ствар, када је на ужем састанку пре обиласка фабрике, директор компаније Нидек за Нови Сад истакао да је дошао из Италије у Србију, а родом је из Крагујевца. Још два радника су се вратила из Италије и запослила у Нидеку. Наши људи се враћају, наша памет се враћа. Ми као град имамо јак универзитет, Факултет техничких наука и Научно-технолошки парк. Године 2012. било је 19 посто незапослених , а данас је 6,1 посто. То је велики успех- нагласио је први човек Новог Сада.

Сајам је амбасадор Новог Сада

Ђурић је на питање водитељке о предстојећем Сајму пољопривреде, чије се отварање очекује у суботу, истакао да је сајам од изузетне важности и да је у питању јубиларно 90. издање Међународног сајма пољопривреде.
-Сајам је бренд града и државе, он је амбасадор Новог Сада тих седам дана. Земља партнер је Италија ове године, док је прошле била Мађарска. Биће преко 1.100 излагача из 26 земаља. Ово је изузетно велики јубилеј да нешто траје 100 година у нашем граду.

Брзо смо се мобилисали, све службе су изашле на терене и оспособиле град

-У среду је Нови Сад погодило незапамћено невреме. Пало је 65 литара по метру квадратном кише, док је у августу пало 40 литара када смо имали такође поплаве. Ниједна канализациона мрежа не може да прими ту количину падавина. Брзо смо се мобилисали, све комуналне службе града, републике и покрајине, ватрогасци, полицајци, жандармерија. Овим путем се свима њима захваљујем. Оспособили смо град око поноћи. Највише смо се плашили за наше грађане. Ми смо одмах у јавност пустили бројеве телефона да се грађани јављају за помоћ. Чак је и полиција помогла да две госпође сигурно буду одвезене до Бетаније и тамо се породе. Јуче су све екипе биле исто на терену, са сремске стране је било бујичних вода које су мало оштетиле саобраћајнице. Нама остаје да данас седнемо и да видимо колико можемо боље да урадимо у следећем периоду.

Стравично је да неко две трагедије користи у политичке сврхе

Градоначелник Новог Сада осудио је протесте који ће данас бити опет одржани у Београду.
-Стварно је стравично да неко две трагедије користи у политичке сврхе. Није добро и не треба нам то. Није добро да се политизују такве ствари да неко користећи трагедију дође на власт.

 

Related posts

Гашић донео наредбу о продужењу рока за предају нелегалног оружја

Новосадска ТВ

Градоначелник обишао градилиште забавишта у Улици Мише Димитријевића

Новосадска ТВ

Вучевић: Избори 17. децембра су судбински, за опстанак Србије

Новосадска ТВ