Политика

Вучић: Прикупљено 20.000 комада оружја; 27. маја се бира ново руководство СНС

Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да су у акцији прикупљања илегалног и легалног оружја грађани предали 20.000 комада оружја и минско-експлозивних средстава.

После седнице Председништва странке, Вучић је рекао да је то веома озбиљна бројка, да се акција наставља и убрзава.

„За ту количину оружја и минско-експлозивних средстава смо сигурнији“, поручио је Вучић.

Рекао је да је све спремно за Скупштину странке 27. маја у Крагујевцу и да ће тада 4.000 делегата изабрати ново руководство странке и донети одлуку о уласку странке у нови, шири покрет.

„Оно што је важно да се странка припреми и да са новим руководстовм буде спремна за све изазове“, рекао је Вучић.

Додао је да се на седници разговарало и о притисцима поводом КиМ, као и о извештају који је поднео директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

„Постоји де факто план чија је суштина да ми њих де факто признамо, а они ништа да не ураде. Највећа партија пружила нам је подршку да нађемо компромис, али да чувамо национални интерес Србије“, рекао је Вучић.

Казао је да се разговарало и о економској ситуацији.

„Наложићемо Влади да приступи реформи јавних предузећа, отворенијем наступу у довођенњу инвеститора али и да се решавању проблеми људи“, рекао је Вучић.

Додао је да људи који се налазе у највећој партији и која је, како је рекао, нормално да буде критикована, морају да више разговарају са грађанима и саслушају народ и да прихвате њихове примедбе.

Вучић: Скуп 26. маја не сме да буде скуп мржње, већ наде

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да скуп који је заказан за 26. мај не сме да буде скуп мржње, већ скуп наде.

„Ово не сме да буде скуп мржње. Тај скуп мора да буде све супротно од онога што неки други раде“, поручио је Вучић после седнице Председништва СНС.

Он је истакао да 26. маја неће бити одржан скуп СНС-а или СПС-а, већ да су на њега позвани сви добри људи.

Вучић је додао да ће на том скупу бити показан пут Србије напред, у будућност.

„Морамо да уверимо Србију да ће Србија, не само да опстане, већ да ће моћи још брже да напредује“, рекао је он.

Вучић је додао да верује да ће то бити највећи скуп икада одржан у Србији, не рачунајући онај на Газиместану.

„За нас је важно да на овом скупу наде 26. маја са почетком у 19 часова људима улијемо наду у Србију, да могу да живе нормално“, рекао је председник.

Нагласио је да не постоји ниједна област у којој Србија није остварила напредак.

Говорећи о незадовољним пољопривредницима, указао је да су државне субвенције 2012. године износиле 25,8 милијарди динара, а данас 81 милијарду, те да пољопривредници данас излазе са најмодернијим тракторима на улице.

„Позивам их да разговарају. Ја сам спреман да их примим увек и у сваком тренутку“, рекао је Вучић, али је истакао да не пристаје на политичке претње.

Вучић: Скуп ће бити испред Скупштине јер ми нисмо антисистемски оријентисани

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да ће скуп те странке заказан за 26. мај бити одржан испред Скупштине јер, како је рекао, СНС није антисистемски оријентисана.

„Мора да постоји ред у држави. Некако је симбол да будете испред институција система. Друго, можда те вечери буде неких одлука које се тичу баш тих институција, а то се не односи на спаљивање и рушење, већ се тиче озбиљних и далекосежних одлука“, рекао је Вучић после седнице Председништва СНС.

Одговарајући на питање новинара да ли су поједини грађани приморани да се појаве на скупу 26. маја, Вучић је нагласио да сви ти који су наводно приморани не треба да дођу на скуп.

Међутим, истакао је да ће на скупу бити људи који поштују лидере Српске напредне странке и да неће окретати главе ни од њега, али ни од осталих учесника.

Вучић је навео да се то догодило на опозиционом протесту одржаном у Београду, рекавши да је у СНС-у то другачије.

„Код нас људи имају другачији однос. Они понеког и воле, а свакако имају поштовање, што ми је најважније“, рекао је он.

Додао је да је на другом опозиционом протесту „Србија против насиља“ било скоро 12.000 људи, од чега 9.000 није хтело ни да се окрене за опозиционим лидерима.

Он је рекао да је добар део људи дошао јер је заиста веровао да је реч о борби против насиља и да се њима обраћа.

Говорећи о оружју које је предато претходних дана, Вучић је рекао да се војно наоружање враћа војсци, али да се највећи део минско-експлозивног наоружања уништава.

Вучић: Увек сам се највише ослањао на подршку народа

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да се увек ослањао на подршку народа.

„Увек само веровао у свој народ и увек сам се највише ослањао на народ, и то на онај обичан народ и обичне људе који ништа нису добили од државе“, поручио је Вучић после седнице Председништва СНС-а.

Он је захвалио народу на свој подршци до сада.

„Ту подршку обичног народа видећете и 26. маја. Хвала народу на томе“, рекао је Вучић.

Вучић: Не постоји ниједан разлог за хајку на Порфирија

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да не постоји ниједан разлог за хајку коју против патријарха српског Порфирија води део опозиције.

„Да водите такву хајку против цркве, ја морам да кажем да ми је јасно каква је то антисрпска агенда, пошто не постоји ниједан разлог зашто би ту хајку водили. Они који је воде против патријарха очигледно ништа не знају о вери, а да ни поштовања и васпитање немају превише“, рекао је Вучић, одговарајући на питања новинара после седнице Председништва странке.

Он је истакао да је Србија секуларна држава, где су јасно одвојени црква и држава, али да је потребно да разговарају.

Како је рекао, анархо-либералне снаге које себе називају грађанским снагама увек су много агресивне, и на кога год да крену, на крају се обрачунавају са било којим патријархом, од патријарха Павла, Иринеја до Порфирија.

„Не могу да се сете још патријарха Германа, не знају још шта би да замере, и увек то против цркве и на крају државе, али имате људи којима је то избор и морате то све да допустите. Свако има право на своје мишљење док не угрози физички интгегритет неког другог или институције система, или државни поредак“, поручио је Вучић.

 

Фото: Танјуг Раде Прелић

 

 

Related posts

Међугодишња инфлација од априла у паду, до краја године око осам одсто

Новосадска ТВ

У Србији данас претежно облачно и мало хладније, местимично с кишом

Новосадска ТВ

Предаја оружја без последица још данас и сутра, грађани досад донели више од 78.000 комада

Новосадска ТВ