Србија

Вучић: До сада предато више од 3.000 комада орузжа и кратких и дугих цеви

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је до сада предато више од 3.000 комада оружја и кратких и дугих цеви, десетине хиљада метака различитих калибара као и више минскоексплозивних средстава, додајући да је то добра вест јер је толико мањи ризик за самоповређивање грађана Србије, као и за повређивањем других.

Вучић је за ТВ Пинк рекао да је почео да добија писма грађана у којем наводе да није оружје то које убија, него злочиначки ум, додајући да је веома тешко проценити ко је у стању да почини такве злочине, због чега је акција разоружавања Србије позитивна мера.

„Када имате мање оружја онда немате чиме то да почините. Мислим да је то важна акција и да је добро што смо са тим кренули. Знао сам да ће бити многих који да се љуте, али то је добро за Србију и спремни смо да платимо и ту врсту политичке цене“, рекао је Вучић.

Подсетио је да је обезбеђено велико присуство полицајаца у школама, како у Београду тако у целој Србију наводећи да деца и родитељи, као и наставници веома позитивни реагују, те да су у 99 одсто случајева позитивне реакције.

„Наставници ће се осећати сигурније јер има и деце насилника, не само оних који су злочинци, већ и насилници који мисле да могу да измичу столицу учитељици, који мисле да имају право да се понашају бахато, силеџијски. Сви ће се осећати сигурније, то нам је циљ и зато морамо да идемо са хитним пријемом нових полицајаца и верујем да су то неке вести које уливају сигурност грађанима Србије“, рекао је Вучић.

Вучић: Следећи кораци – узимање нелегалног оружја

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су следећи кораци везани за узимање нелегалног оружја, а затим ће се ићи на анализу свега што је легално наоружање.

“Не можете да верујете да је човек потпуно урачунљив у тренутку уколико је под дејством наркотика, а има толико оружја, без обзира да ли је за то добио дозволу или није, у тренутку што када је добио дозволу није био под дејством психоактивних супстанци“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да је потребно урадити све што је могуће.

“Никада не можете да урадите све, али је наше да покушамо да урадимо највише што можемо да бисмо своју децу и свој народ заштитили у будућности од ствари које смо прошли пре седам дана“, рекао је Вучић данас за ТВ Пинк.

Вучић: Они хоће моју главу, то су јасно рекли на крају скупа

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је јасно да опозиција хоће „његову главу“ и да су то јасно рекли на крају протестне шетње одржане пре два дана.

„Па они хоће моју главу, то су рекли и на крају скупа. И то је ок, али само се стрпите, покажите мало стрпљења“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Он је казао и да је опозиција показала велику нервозу због скупа који је он најавио за 26. мај.

„Шта ћете нама да забраните? Хоћете да укинете демократију, право на другачији став. А једино право је да нас јуре, силују нам мајке и онда се чак буне. Ја нећу никога да вређам, увек смо спремни да разговарамо и трпимо политичке противнике“, рекао је он.

Поводом најављене блокаде Газеле у петак, он је казао да не види сврху тога.

„Замислите када блокирају Газелу када људи путују, иду кућама у унутрашњост. Браво мајсторе, успели сте у животу. Чудесна акција, блокада Газеле“, рекао је Вучић.

Он се запитао који тачно захтев хоће опозиција.

„Који тачно њихов захтев има икакве везе са децом. Тражите оставку Гашића, а што. Разрешили смо сва убиства у последње две и по године. Шта је погрешно радио, јел није ухапсио убицу из Младеновца или школе? Његов посао је да ради превентивно. То нема везе ни са чим“, рекао је Вучић.

На питање који су наредни кораци Србије он је рекао да ће наставити да ради за бољитак Србије.

„Предстоји нам, у петак, док буду блокирали Газелу, ја ћу за то време да се бавим озбиљним питањима, да људи могу да живе боље, да економски напредујемо… Не знам да ли ће да блокирају Лајчака који долази, неко мора и њега да сачека, да разговара о озбиљним стварима“, рекао је Вучић.

Он је додао да види „хистерију у региону“ након два масовна убиства која су потресла Србију.

„Видим хистерију у региону, желе да искористе масакр дивне деце, посебно се истиче Хрватска, ‘честитам’ им на томе. Никада ниједан њихов председник није добио толики публицитет колико ја имам у њиховим медијима. Само да питам, да ли је то због превелике бриге за Србију или нечег другог?“, запитао је Вучић.

Додао је да је спреман да разговара о ријалитијима како у Скупштини, тако и са стручним лицима.

Вучић: За разлику од опозиције, на скупу ћемо показати план за Србију будућности

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је опозиција на скупу против насиља читаву борбу свела на политичку – Вучићу одлази, да нису предложили ниједну меру која се тиче борбе против насиља, побољшања безбедности деце и наставника, а да ће за разику од њих на скупу 26. маја бити представљен план за модерну и пристојну Србију, Србију будућности.

Председник је за ТВ Пинк рекао да опозиција на скупу није показала ни предложила ниједну меру и да су сви захтеви били искључиво политичке природе.

„За 27. мај смо заказали Скупштину СНС на којој се очекују важне одлуке, договорили смо се да пре тога сазовемо скуп, демократски, ….урадили све што они никада не ураде, а када ураде јасно нам ставе до знања да понижавају жртве, за човека који их организује поставе силеџију, насилника, који би људе у шахт, као Гадафија …. онда би мени да откидају главу“, рекао је председник и додао да је све то ок, али ако се не говори да сте против насиља.

Каже да на скупу 26. маја желе да се обрате грађанима – свима који желе да чују план са којим излазе и да не желе никога да вређају.

„Грађани не морају да брину о ничијем скидању глава, нећемо малтретирати народ блокирањем Газеле“, поручио је Вучић и навео да једино може да буде велика гужва ако, као што каже опозиција да је било код њих, дође тих 50.000 људи.

Вучић је истакао да неће бити малтретирања људи из хира, да се покаже да је неко политички моћан, а на то што опозиција пита што не направе спонтани скуп, наглашава да не користе ничију трагедију.

„Ми нисмо хијене и лешинари да користимо трагедију. Ми људе не позивамо да бисмо исказали бес, већ хоћемо да изађемо са планом за модерну пристојну Србију, Србију будућности, то желимо тог дана да покажемо“, рекао је Вучић.

Додао је да ће се на скупу обратити и људи ван политичких странака и неки који су део странака.

„Морамо да мењамо суштински Србију, да најавимо шта можемо да урадимо, да учинимо… Како ће плате и пензије расти…, Зато смо заказали скуп за 26. мај јер желимо покажемо шта је наш план и програм“, рекао је председник.

 

 

 

 

Related posts

Вучић са Конрад о билатералним односима Србије и Немачке и економској сарадњи

Новосадска ТВ

Великом бициклистичком вожњом обележен Дан без аутомобила у Новом Саду

Новосадска ТВ

Министар Вучевић открива све детаље о иницијативи за враћање обавезног војног рока – Ова одлука би била ЛЕКОВИТА

Новосадска ТВ