Србија

Вучић: У политику уведено да се брутално злоупотребљавају осећања људи

Председник Србије Алекснадар Вучић оценио је да се вечерашњи протест опозиције под називом “Протест против насиља” свео на суву политику и приметио је уведено нешто ново у политичку праксу Србије, а то је “да се најбруталнији начин злоупотребљавају осећања људи“. Вучић је истакао да је у недељу увече на јавном сервису као председник Републике, а не као председник СНС, замолио да се не организује тако нешто, не зато што је, како каже, био уплашен или угрожен, већ зато што је лоше за земљу. “Ја ћу и вечерас, осим што ћу одговарати политичким противницима на све изречрено, се трудити да покажем и достојанство и пијетет према жртвама два стравична масакра”, поручио је Вучић. Очекивао је каже да ће чути и неке мере од опозиције вечерас, али се, истиче, све свело на политику. “Очекивао сам да ће данас у увијеној форми да понуде неке мере, да кажу хоће полицајце, нећемо полицајце, педагоге и психологе, да хоће, што мислим да ће бити добра идеја да ОШ ‘Владислав Рибникар’, и ми смо то припремили преко Канцеларије за јавна улагања, да идемо у једну обнову, треба да уложимо око седам милиона евра и то је таман прилика да видимо шта ћемо да радимо, како да регулишемо насиље преко мрежа, да о ријалитијама разговарамо, али све се свело на политику”, рекао је Вучић. Он је додао да опозиција о будућности деце није бринула ниједног секунда, односно да није било таквих предлога, осим да се “укину Хепи и Пинк и да сви поднесу оставке“. “Ваљда као што су они подносили и 2002, 2003, 2008…”, рекао је Вучић. Коментаришући изјаву Милована Бркића са протеста, који је у једном тренутку позвао на насиље и опсовао мајку председнику, Вучић је казао да Бркић није лидер, али је идеолог. “Од њега су преписивали приче од Јовањице и сваку лаж”, рекао је Вучић.

Србија ће спровести мере које ће повећати сигурност грађана

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће Србија донети мере које ће повећати сигурност свих и најавио да ће у наредних месец дана бити спороведена акција разоружања, и да је већ током првог дана одузета велика количина оружја. „Довешћемо још већи број полицајаца. Србија је земља у којој се две године није десило ниједно мафијашкјо убиство и на то сам веома поносан. Наставићемо да градимо и улажемо у земљу, а они нека прете. Ја сам и данас био на послу када су претили да ће скидати главе“, рекао је Вучић током гостовања на ТВ Хепи. Истакао је да је очекивао да ће опозиција показати пијетет према жртвама, али да су се већ у петак састали како би организовали скуп. „Хоће да искористе емоције грађана. Када не можете да изађете са програмом, планом и идејама, увек гледате да искористите спољне догађаје. А најгоре је када користите нешто што ни са једном влашћу везе нема“, рекао је Вучић. Додао је да је у региону коментарисано да је „Вучић испао будала јер је коментарисао мајицу“. „Није Вучић испао будала, него сте ви испали незналице. Деца 2001-02. годиште носи мајицу – Генерације 88“, рекао је Вучић. Наглашава да се поново чуло како је „Вучић носио пушку око Сарајева. „Само када знате, са Шешељем кад сам био имао сам статив. Као што видите нигде пушке нема. Али ја сам тад помагао то је била радикалска камера. Има једна друга слика где сам носио кишобран. Али све су лагали. Покажите ми пушку. Реч је о патолошким лажовима“, рекао је Вучић и том приликом показивао архивске фотографије. Председник Србије је питао и „зашто је Вучић прва вест цео дан у региону?“. „Кад је код нас прва вест, Пленковић или Милановић. Никада нису прва вест. А шта мислите зашто? Па биће да нешто добро радим за ову земљу. Неће бити да су се забринули за нашу земљу већ да нешто добро радим. И то ме само још више мотивише да наставим да радим добро за ову земљу“, рекао је Вучић. Додао је да је јако близак са својом мајком и да га погађају увреде које се на протестима чују против ње, али да мало тврђе говоре о емоцијама, и да када год га мајка позове преко телефона, по њеном гласу чује да јој је тешко. „Зато ја избегавам када током овако тешких дана разговарам са њом. Шта да кажем за Бркића, пусти будалу. Није он будала, он је само рекао оно што највећи део њих жели. Немојте да мислите да сам толико глуп да не знам да то и стварни организатори то мисле. А за главног организатора су узели човека који су рекли да ће моји старији син завршити у шахту као Гадафи. То вам је организатор протеста против насиља“, навео је Вучић.

Морамо да нађемо решење да заштитимо децу на друштвеним мрежама

Деца прате друштвене мреже, играју чудне игрице и на Тик-току и Јутјубу има разних чудних ствари на друштвеним мрежама. Морамо да нађемо решење да заштитимо децу. Насиље доноси профит, али морамо да пронађемо границе

 

 

Related posts

Гашић са представницима локалне самоуправе Прибој

Новосадска ТВ

У Србији данас претежно сунчано и топлије, температура и до 30 степени

Новосадска ТВ

Вучић: Албански полицајци уперили пушке у Данила, нису му скинули мајицу

Новосадска ТВ