Архива

Патријарх:Катастрофа у школи каква се у нашем народу никад није догодила

Патријарх српски Порфирије упутио је данас најдубље изразе саучешћа породицима страдале деце и радника у пуцњави у основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару, наводећи да „у муком болу“ слуша вести о катастрофи, каква се никад није догодила у српском народу.

Патријарх је на Инстаграму замолио да свако учини све што до њега стоји за престанак и осуду било каквог насиља, а поготово за промоцију насиља у јавности.

„У муклом болу слушам вести о катастрофи, каква се у нашем народу и нашој Отаџбини никада није догодила, а данас се десила у једној београдској основној школи. Молим се Спаситељу Христу за пострадалу децу и радника школе. Молим се Спаситељу за њихове родитеље, браћу, сестре, родбину и изражавам им најдубље саучешће“, навео је патријарх.

Он је додао да су „молитве и љубав Васкрслог Господа и сва наша људска брига и пажња данас су са вама, драга децо наша и наставнице који сте данас у београдским болницама“.

„Молим све да Васкрслом Господу упутимо молитву за мир и међусобну љубав. И молим да свако учини све што до њега стоји за престанак и осуду било каквог насиља, а поготово за промоцију насиља у јавности“, поручио је патријарх.

 

Фото: Танјуг Зоран Жестић

 

Related posts

Одржана шеста седница Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада

Новосадска ТВ

РХМЗ упозорава на високе температуре до 19. јула

Новосадска ТВ

Састанак са представницима Међународног монетарног фонда

Новосадска ТВ