Архива

Патријарх:Катастрофа у школи каква се у нашем народу никад није догодила

Патријарх српски Порфирије упутио је данас најдубље изразе саучешћа породицима страдале деце и радника у пуцњави у основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару, наводећи да „у муком болу“ слуша вести о катастрофи, каква се никад није догодила у српском народу.

Патријарх је на Инстаграму замолио да свако учини све што до њега стоји за престанак и осуду било каквог насиља, а поготово за промоцију насиља у јавности.

„У муклом болу слушам вести о катастрофи, каква се у нашем народу и нашој Отаџбини никада није догодила, а данас се десила у једној београдској основној школи. Молим се Спаситељу Христу за пострадалу децу и радника школе. Молим се Спаситељу за њихове родитеље, браћу, сестре, родбину и изражавам им најдубље саучешће“, навео је патријарх.

Он је додао да су „молитве и љубав Васкрслог Господа и сва наша људска брига и пажња данас су са вама, драга децо наша и наставнице који сте данас у београдским болницама“.

„Молим све да Васкрслом Господу упутимо молитву за мир и међусобну љубав. И молим да свако учини све што до њега стоји за престанак и осуду било каквог насиља, а поготово за промоцију насиља у јавности“, поручио је патријарх.

 

Фото: Танјуг Зоран Жестић

 

Related posts

Манифестација „Tour de Frushka“ други пут на на Фрушкој гори

Новосадска ТВ

Вучић: Бићу незадовољан ако 2027. Србија забележи мање од 8 милиона посета

Новосадска ТВ

Врањковић и Радојевић обишли пољопривредна газдинства у Футогу и Ченеју

Новосадска ТВ