Политика

Вучић са Хилом о ситуацији на КиМ и дијалогу

Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Кристофера Хила, са којим је разговарао о безбедносној ситуацији и положају Срба на Косову и Метохији, дијалогу Београда и Приштине, регионалној сарадњи и билатералним питањима.

Вучић је поручио да ситуација за Србе који живе на Косову и Метохији постаје све тежа, да су изложени готово свакодневним нападима, хапшењима и другим притисцима и указао на све веће незадовољство народа како због једностраних и нелегалних потеза привремених органа самоуправе у Приштини тако и због одсуства адекватне реакције међународне заједнице, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Како се наводи, Вучић је нагласио да ће Србија, као и до сада, наставити да одговорном политиком и дијалогом решава сва отворена питања у циљу бољег живота грађана и додао да очекује подршку САД у свим напорима усмереним на очување мира и стабилности у региону и постизање и имплементацију одрживих договора са Приштином, што се првенствено односи на формирање Заједнице српских општина.

Хил је истакао да ће САД са партнерима из Европске уније наставити да се залажу за дијалог који ће донети конкретне резултате и поновио подршку САД европским интеграцијама и развоју Србије и региона.

Саговорници су се сагласили да је очување мира и стабилности на Западном Балкану од пресудног значаја и додали да економски просперитет и повезивање могу да буду од огромне помоћи у отклањању политичких проблема.

 

Фото: Танјуг Зоран Жестић