Друштво

У току поправка контактне мреже на прузи између Инђије и Бешке

Дежурне екипе „Инфраструктуре железнице Србије“ током протеклог викенда радиле су на поправци контактне мреже између Инђије и Бешке, а радови на овом делу пруге Београд – Нови Сад настављају се и данас.

Због оштећења контактне мреже између Инђије и Бешке, од суботе, 8. априла у поподневним сатима, возови на прузи Београд – Нови Сад саобраћају само по десном колосеку, саопштила је „Инфраструктуре железнице Србије“

У претходна два дана воз „Соко“ је због овога каснио један до два минута, док су регионални возови између Београда и Новог Сада каснили просечно три до четири минута.

Кашњења путничких возова између Београда и Новог Сада због квара на контактној мрежи у Инђији могућа су и данас и сутра.

Радови на поправци контактне мреже одвијају се у складу са саобраћајном ситуацијом на прузи, тако да кашњења путничких возова између Београда и Новог Сада буду што мања.

Радови у железничкој станици Инђија захтевају да у контактној мрежи изнад пруге буде искључен напон, па је те радове могуће изводити само ноћу, када нема путничких возова, тако су током претходне ноћи дежурне екипе железнице замениле око 1,1 км контактног проводника, док наредне ноћи предстоји замена још око 1,4 км носећег ужета.

Упоредо са тим, дежурне екипе изводе припремне радове и радове на поправци контактне мреже између Инђије и Бешке.

Како наводе „Инфраструктуре железнице Србије“, железнички саобраћај између Београда и Новог Сада и током данашњег и сутрашњег дана одвијаће се само по десном колосеку ове пруге.