Спорт

Ђоковић: Надам се да ћу имати добар почетак сезоне на шљаци

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић изјавио је данас да се нада да ће имати добар почетак сезоне на шљаци.

Ђоковић ће ове недеље играти на мастерсу у Монте Карлу. Најбољи тенисер света се осврнуо на прошлу сезону.

„Од Вимблдона прошле године некако сам пронашао и себе на терену. Пронашао сам и ту игру и неки континуитет. Титула освојена прошле године на Вимблдону је можда и једна од најважнијих у мојој каријери с обзиром на ситуације и околности које сам доживео почетком прошле године. Нисам потом путовао у Америку, али сам кренуо заиста са изванредним партијама у Тел Авиву, Казахстану, Паризу, Торину. Почетак ове године је био изузетно добар у Аустралији, пошто је освојена историјска титула. Одскочна даска је Аустралија која је увек била за мене најбољи могући почетак године“, изјавио је Ђоковић за „Спортклуб“.

Најбољи тенисер света је због забране уласка у САД пропустио мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију.

„Нисам отишао у Америку, али ко зна зашто је то добро. Имао сам мало више времена да се уигравам, тренирам на овој подлози која је веома захтевна. Нисам имао у последњих неколико година добре почетке сезоне на шљаци. И ово је обично први турнир који се игра и одмах мастерс хиљаду. Морам од почетка да сконцентрисано изађем на терен са огромним интензитетом што није увек лако, јер се игра на потпуно другачијој подлози у односу на последњих седам, осам, девет месеци. Надам се бољем почетку него претходне три“, додао је Ђоковић.

Он је на крају истакао да нема проблема са повредом руке.

„Све је ок са руком. Увек постоје неке минорне ствари током дана се дешавају. То је на нивоу професионалног спорта нешто што је потпуно очекивано“, закључио је Ђоковић.

Ђоковић је слободан у првом колу мастерса у Монте Карлу, а у другом ће играти са победником меча између Руса Ивана Гакова и Американца Макензија Мекдоналда.