Политика

Глишић представио нове чланове СНС који су прешли из ПОКС-а

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић рекао је данас да се седам чланова Покрета за обнову краљевине Србије (ПОКС) из Ниша придружило напредњацима.

„Након неколико недеља разговора и упознавања са програмским начелима и са оним што желимо да радимо у будућности имамо част да представимо људе који ће приступити СНС-у“, рекао је Глишић на конференцији за штампу.
Он је навео да су то Весна Савовић, посланик у Скупштини Србије са листе „Бошко Обрадовић Двери ПОКС – Патриотски блок“, која ће, како је рекао, од данас бити члан СНС и њихове посланичке групе, Драган Ђорђевић,  члан Председништва ПОКС-а, као и пет повереника који су водили пет општинских одбора у Нишу.
„То су људи који су последњих месеци схватили ко се бори за државу, коме је стало до мира, стабилности, економског просперитета, бољег живота наших грађана, а коме је само до пуког гласа више и борбе за цензус“, рекао је Глишић.
Савовић је рекла да је на изборима била на изборној листи „Бошко Обрадовић Двери ПОКС – Патриотски блок“, јер се њихова политика тада, према њеним речима, заснивала на очувању породице.
„Позвавши на линч Александра Вучића погазили су све најбитније за шта се залажу, а то је очување породице. Са њима не желим да сарађујем“, рекла је Савовић и додала да су сада Србија и свет на прекретници и да подржава председника Вучића и његово залагање за Косово и Метохију.
“А Косово и Метохија се брани баш тако како чини Вучић, мудрим преговорима, јачењем домаће привреде и економије, истинскком бригом за породицу. Срећна сам што постајем део странке која се залаже за праве вредности и циљеве“, рекла је Савовић.

Глишић: Избора се не плашимо, велико интересовање за Народни покрет

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић изјавио је данас да се његова странка не плаши избора и да су локални, покрајински и парламентарни избори следећи, као и да ће СНС кренути у процес унутарстраначке дебате по питању оснивања најваљеног Народног покрета за државу. “Ако мене питате и већину СНС, избори могу већ у недељу да се одрже. Избори су били пре мање од годину дана где су грађани јасно исказали коме дају поверење. Имамо жељу да им покажемо, да на изборе изађемо што пре. Убеђен сам да грађани желе, мир стабилност, економски напредак“, рекао је Глишић и додао да је његов и став 90 одсто СНС да се на изборе иде одмах. Глишић је рекао и да ће људи који доносе одлуку о томе донети најмудрију одлуку, као и да опозиција мора да одлучи да ли жели изборе или не. “Ако неко мисли да је тема блокирање локалне самоуправе и малтретирање људи, онда морамо да питамо грађане шта о томе мисле. Избора се не плашимо и Александар Вучић је добио њавећи могући легитимитет“, рекао је Глишић. Говорећи о Народном покрету за државу, Глишић је рекао да ће о том питању почети унутарстраначка дебата. “Стављамо то на своје ноге, дефинишемо, прикључиваће се људи, интересовање је заиста неверованто и једва чекам да поченемо да разрађујемо ту идеју и мислим да је и председник неколико пута рекао да ћемо то дефинисати до наше скупштине 27. маја“, рекао је Глишић и додао да ће тада имати јасније и прецизније податке.

 

извор: Танјуг

фото: Танјуг Милош Миливојевић