Србија

Директни летови Београд-Тел Авив на добробит два народа

Директна авио линија Ер Србије која ће повезати Београд и Тел Авив биће поново успоствљена 6. априла, на велики јеврејски пранзик, изјавио је амбасадор Израела у Србији Јахел Вилан.

Према речима генералног директора националног авио-превозника Јиржи Марека, та обновљена линија, за коју влада изузетно интересовање, представља велики повратак Ер Србије на Блиски Исток.
„Пресрећан сам што ће поново почети директни летови између наше две земље, за мање од три сата путници ће моћи да стигну из Београда до Тел Авива и обрнуто“, рекао је амбасадор за Танјуг и додао да ће први авион Ер Србије полетети на један од њавећих јеврејски празника Песах који се слави као празник пролећа које је знак новог почетка, нових достигнућа и веза, између Срба и Јевреја, Србије и Израела.
Директна авионска веза између две земље биће, како је истакао, од велике помоћи бизнис заједници, људима који раде у области реал естејта, обновљиве енергије, а више од свега она ће бити још важнија за развој туризма.
“Виђаћемо све више туриста који ће додатно спајати наша два народа“, рекао је Вилан и нагласио да је 6. април добар датум за срећан почетак.
Пријему који је амбасадор уприличио пред поновно успостављање директних летова Ер Србије између Сбрије и Израела присуствовао је и министар привреде Раде Баста и генерални директор националног авиопревозника Јиржи Марек.
Марек је нагласио за Танјуг да је Тел Авив био једна од последњих дестинација на Блиски исток која није обновљена након пандемије.
„Она представља наш повратак на Блиски исток, првобитно смо најавили три лета недељно – уторком, четвртком и недељом, али смо данас након одличних резултата које је показало истраживање тржишта, одлучили да уведемо и четврти лет, који ће почети 8. маја и то понедељком“, рекао је Марек.