Нови Сад

Секретар проф. др Бранко Маркоски на радном састанку са представницима Технолошког факултета

На Технолошком факултету у Новом Саду данас је одржан радни састанак покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Бранка Маркоског са деканицом Биљаном Пајин, продеканима и професорима тог Факултета.

Проф. др Маркоски истакао је том приликом кључну улогу Технолошког факултета у припреми студената за изазове савременог света.

„Технолошки факултет у Новом Саду није само место где се преносе знања и вештине, већ има фокус и на практичној примени теоретског знања. У савременом свету, пуном нових открића, и технологија се брзо мења и напредује, и зато је важно да се наши студенти суочавају са стварним изазовима кроз пројекте, истраживања и сарадњу са индустријом“, истако је проф.др Маркоски.

Он је, такође, изразио захвалност свим професорима и истраживачима за њихов труд и посвећеност који омогућавају студентима да стекну вредне академске и практичне вештине.

„Својим радом и трудом, студенти Технолошког факултета не само да стичу вредне академске квалификације, већ развијају и вештине које су кључне за успех у динамичном научном окружењу. Ваша способност да разумете и примењујете комплексне технолошке принципе, као и ваша способност да радите у тиму и решавате проблеме, чини вас спремнима да значајно допринесете друштву“, казао је проф. др Маркоски.

Технолошки факултет, основан пре 65 година, био је посвећен образовању у области прехрамбеног инжењерства. Данас је ова вискообразовна установа проширила своју понуду на фармацеутско, хемијско инжењерство, биотехнологију и инжењерство материјала.

Секретар проф. др Маркоски је подсетио на то да су пред Факултетом изазовни дани, наглашавајући важност истраживачких активности и нових идеја.

„Ресорни секретаријат наставиће да подржава и помаже све пројекте које будете покретали и бити уз вас, јер ваш рад доприноси директном напретку нашег друштва“, поручио је проф.др Маркоски и додао да су ребалансом буџета обезбеђена значајна средства за несметан рад Факултета.

Он је истакао и значај сарадње између факултета, указавши на то да је она кључна за раст и развој универзитетске заједнице и као пример успешне сарадње навео је заједнички студијски програм Правног факултета и Факултета техничких наука.

Проф. др Маркоски позвао је деканицу Пајин и њен тим да размисле и о могућностима овакве сарадње са неким од факултета Универзитета у Новом Саду.