Политика

Српска листа упутила захтев за ХИТАН САСТАНАК СА АМБАСАДОРИМА КВИНТЕ

Српска листа упутила је захтев за хитан састанак амбасадорима земаља Квинте и ЕУ, као и представницима Кфора на Косову и Метохији, који би се одржао данас, а поводом алармантне ситуације на северу Косова и Метохије изазване упадом специјалних јединица тзв. косовске полиције у зграде Привремених органа Владе Србије у четири општине на северу КиМ.

Српска листа захтев је упутила након ванредне конференције за новинаре, на

којој је председник Српске листе Златан Елек изјавио да је упад у зграде Привремених органа показао да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти не жели Србе на северу КиМ.

Елек је истакао да овај упад још један покушај етничког чишћења Срба са КиМ и указао да није реч ни о каквим паралелним институцијама, како представници Приштине политичари називају институције Републике Србије на КиМ.

„То су институције Републике Србије које су окосница за формирање Заједнице српских општина по Бриселском споразуму из 2013. и 2015.године. Овим гестом данас Курти је показао да не жели ни институције Републике Србије, ни ЗСО, а уједно да не жели ни Србе на територији Косова и Метохије, нарочито не Србе на северу Косова и Метохије“, нагласио је Елек.

Тзв. косовска полиција упала је јуче у зграде Привремених органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Канцеларије за КиМ, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља изјавио је, након упада полиције у зграде Привремених органа све четири општине на северу КиМ, да они више неће радити.

 

 

Related posts

КУРТИ ЖЕЛИ ДА ИЗАЗОВЕ РАТ: Брнабић – Ситуација на КиМ најозбиљнија до сада!

Новосадска ТВ

Вучевић: СРБИЈА ЦЕНИ ПРИНЦИПИЈЕЛНУ ПОЗИЦИЈУ СВЕТЕ СТОЛИЦЕ у погледу непризнавања независности тзв. Косова

Новосадска ТВ

ВУЧИЋ:НАША ЈЕ ОБАВЕЗА ДА БУДЕМО УЗ СВОЈ НАРОД У РС и када је лепо и када је тешко

Новосадска ТВ