ЗабаваНови Сад

Друго вече 24. Фестивала уличних свирача – Градић фест-а!

Друго вече 24. Фестивала уличних свирача – Градић фест-а пружило је и ове године забаву и жанровски богат програм. Хедлајнери вечери били су хрватски састави ИДЕМ, Ки Клоп и Шкофја Лока, који су наступили на главној бини код Београдске капије.

У оквиру овогодишњег џез програма на главној бини код Београдске капије најпре је наступио Dragon’s Fuel, који се публици представио у новом саставу. На истој локацији наступио је и Ки Клоп, нови загребачки диско-поп састав на регионалној сцени.

Велики број окупљене публике испред Београдске капије уживао је у концерту групе ИДЕМ, другог хедлајнера вечери. Са њима је на сцени свирао и Владо Ремеш, који је убрзо наступио у Штросмајеровој улици, са својим соло пројектом ВОАДО, који је публика већ другу годину за редом у прилици да слуша на Градић Фест-у.

На Тргу проте Михалџића посебну пажњу привукла су два наступа Cristal Circo, иза којег стоји Maria Sol Lence, циркусанткиња и плашачица из Аргентине, која кроз свој уметнички израз комбинује елементе плеса, циркуса и хумора, који доприносе њеном аутентичном стилу.

Друге вечери фестивала у Штросмајеровој и Београдској улици наступили су чилеански акустични састав La Tromba, као и јапански мултиинструменталиста и улични перформер EPPAI, на чијим је пунктовима био присутан велики број посетилаца.

Прилику да се поново представи посетиоцима фестивала имао је и италијански састав Basterdjazz, који је уједно и предводио поворку на отварању 24. Градић фест-а.

На Тргу проте Михалџића наступио је бенд Бабилон, као и новооформљени састав на домаћој музичкој сцени Хyдроген.

У Штросмајеровој улици најпре је наступио млади кантаутор Дејание из Северне Македоније, који је и ове године у подграђу Петроварадинске тврђаве окупио љубитеље и љубитељке акустичних наступа.

Међу њима је и наступ уличног свирача Владимира Тричковића, на чијем су се репертоару нашле ауторске песме и обраде.

Несвакидашњи перформанс Добро јутро, који су извели словеначки уметници Андреј Томше и Лука Пилетич, на једном месту окупио је публику свих узраста, док је програм за децу у виду кутка  „Улица прича“ окупио најмлађе посетиоце фестивала, који су имали прилику да изразе своју креативност и пробуде свет маште, кроз „Читањац“ за децу „Шетња кроз приче“.

Убрзо затим, малишани су имали прилику да буду део креативне радионице „Правим буку, учим азбуку“, која ће, поред „Читањца“, бити део програма треће фестивалске вечери.

У склопу Градић биоскопа, приказани су филмови „Les amours d’Anais“ и „Плаyлист“, док репертоар последње фестивалске вечери чине француска комедија „À l’abordage“ – Сви на палубу и два краткометражна цртана филма „Athleticus“.

Прилику да затвори друго вече на Фестивалу уличих свирача – Градић фесту имао је Шкофја Лока, десеточлани састав из Београда, који је публици приредио енергичан наступ.

На трећој, завршној вечери Фестивала уличних свирача као водећа имена наступиће Џипсии, ЗХИВА, Владимир Маричић трио, Иван Радивојевић квартет и многи други.

 

Фото: Зоран Јешић

Related posts

УГАШЕН ПОЖАР код градске депоније у Новом Саду

Новосадска ТВ

Привремено измештање аутобуског стајалишта на ЛИНИЈИ 11Б

Новосадска ТВ

(ФОТО) „Градско зеленило“ наставља са свакодневним интензивним заливањем дрвећа, цвећа и шибља на територији града

Новосадска ТВ