Политика

ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ ПОРУЧИО: Влада Србије и министарства пружиће подршку CRBC компанији како би се започети пројекти убрзали

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је данас са замеником директора компаније China Road and Bridge Corporation (CRBC) Јанг Сјаојуеном о пројектима које ова компанија спроводи у Србији и о будућим плановима за сарадњу.

Председник Владе оценио је да је CRBC компанија са најдужом традицијом на српском тржишту, ангажована на капиталним пројектима у области саобраћајне инфраструктуре и заштите животне средине, од изузетног значаја за бржи развој и напредак Србије.

Како је истакао, завршетком саобраћајница Прељина – Пожега, Пожега – Дуга Пољана – Бољаре и Фрушкогорског коридора, биће омогућено даље привлачење инвеститора и свеукупни привредни раст.

Заменик директора CRBC честитао је на напретку који је Србија постигла, и изразио задовољство што ова компанија има прилику да учествује у највећем развоју који је Србија постигла у последњих сто година. Изразио је очекивање да ће China Road and Bridge Corporation показати да је кредибилан и одговоран партнер и у будућим пројектима на српском тржишту.

Истичући да напредују радови на изградњи четвртог новосадског моста преко Дунава, Сјаојуен је подвукао и значај српско-кинеског индустријског парка.

Премијер Вучевић поручио је да ће Влада Србије и релевантна министарства пружити подршку како би се започети пројекти убрзали и привели крају и позвао и друге кинеске привреднике да инвестирају на нашем тржишту.

Фото: Танјуг Марко Ђоковић

Related posts

„НАСТАВАК ТЕРОРА НАД СРПСКИМ НАРОДОМ НА КИМ“ Вучевић: Ухапшена четворица младића српске националности

Новосадска ТВ

Дунав осигурање на Сајму електричних возила у Новом Саду

Новосадска ТВ

У Вајској возио аутомобил са више од ДВА ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У ОРГАНИЗМУ

Новосадска ТВ