Војводина

Вучић: Пруга до Суботице биће готова до 1. децембра

Председник Србије Александар Вучић обишао је завршне радове на железничкој станици Врбас Нова. Председник је рекао за да ћемо за три месеца имати отворену пругу Нови Сад – Суботица и да ћемо за сат и 10 минута стизати од Београда до Суботице. Најавио је да ће цела Војводина бити премрежена пругама и да ће возови ићи 200 километара на сат. На питање колико градња брзих пруга утиче на развој земље, Вучић је одговорио да ће људи који су фер, признати да је ово сада друга земља.

Вучић: Протести имају за циљ да ме смене и да спрече развој Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је део грађана искрено забринут због копања литијума, али да је истински циљ тих протеста да скину њега са власти, као и да дају подршку појединим страним силама које не желе да се Србија убрзано развија и направи значајну разлику у односу на друге земље региона. Вучић је на РТС-у рекао да је веома важно да тим забринутим људима говоре шта је истина, а шта није. „Неће бити копања још две године. Потпуно је бесмислена цела прича и подизање панике. Неко други то ради. Шта не прихватају да разговарамо, понудио сам разговор, понудио сам разговор у Народној скупштини, чак и референдум, да бирају да ли ће на територији Лознице или целе Србије”, рекао је Вучић. Како је рекао, понудио је већ много пута људима у Лозници да разговара са њима. „Али да разговарам. А не да разговарам тако што ћете да говорите, „еј Вучићу доћи ћемо сад па ћемо мотком да урадимо то и то”. Јер нећете да урадите мотком ништа. Зна се шта је поштовање закона, зна се шта је поштовање права и ништа више од тога. То о моткама, Гадафију и осталим случајевима о којима маштате без везе, о томе причате већ 12 година, да се никада више у Србији неће догодити”, поручио је Вучић. Како је рекао, имали смо ту несрећу да су најгори завладали овом земљом 2000. године моткама, али су, како је рекао, некакав полулегитимитет имали, а онда се то све, како сматра, врло тешко и врло лоше завршило за нашу земљу. „Подсетићу вас, 2008. је проглашена независност Косова, 2006. одвојила се Црна Гора од нас, немојте да сметнете с ума да смо тада изгубили 550.000 радних места, били смо четврти по висини плата. Данас када смо први, ја не мислим да људи имају објективног разлога, увек сам спреман да саслушам све који су незадовољни да пружим руку, да разговарамо, али нећу да прихватам било какве уцене, бар ја не, можда ће влада да прихвати”, рекао је Вучић. Рекао је и да је држава формирала тим здравствених радника који ће испитивати последице рада тог рудника по здравље грађана и да су у њему врсни лекари, академик САНУ Бела Балинт, токсиколози и онколози.

Вучић: Чудестан гол ватерполиста, верујем да ће они и кошаркаши освојити медаљу

Председник Србије Александар Вучић захвалио је вечерас српским ватерполистима који су изборили пласман у полуфинале Олимпијских игара у Паризу победом над репрезентацијом Грчке и додао да верује да ће они и кошаркаши освојити медаљу. „Гледао сам данас последње две четвртине. Колико сам био тужан и нервозан када су Грци дали гол шест секунди пре краја, толико сам био срећан када су наши постигли гол два секунда пре краја. Био је чудестан“, рекао је Вучић за РТС. Он је додао да му тешко падају пехови и неуспеси српских спортиста, јер зна колико су сви момци и девојке труда уложили и колико су се борили како би освојили одличје на Олимпијским играма. „Рекао је један ватерполиста, ринтали смо као коњи цело лето – и заслужили су ово. Ја верујем у њих и у кошаркаше и верујем да ће нам донети медаљу. Хвала им на овој огромној радости“, рекао је Вучић. Он је додао да се нада да ће Србија сутра победи репрезентацију САД у кошарци, иако је свестан да то није реално, али да увек каже да треба ићи на победу. „Ја сам веома задовољан оним како су се ове наше девојке у кошарци супротставиле Аустралији. Аустралијанке су девојке које играју WНБА лиги која је најјача на свету. Супер су се бориле“, навео је Вучић. Он је додао и да треба послушати савете лекаре да они који имају висок притисак пре утакмице узму лек. „Пре сутрашње утакмице и ја ћу попити лек пошто имам висок притисак, па ћу онда мирно гледати утакмицу“, рекао је Вучић.

Фото: Инстаграм, buducnostsrbijeav

 

Related posts

(ВИДЕО) Бобан Павловић за Новосадску ТВ: СВЕ ВИШЕ МЛАДИХ ЉУДИ УКЉУЧЕНО У ПРОДАЈУ НАРКОТИКА!

Новосадска ТВ

Пожар у рециклажном центру у Улици Хероја са Кошара, у Ветернику

Новосадска ТВ

У Новом Саду данас обележавање годишњице рођења Светозара Милетића

Новосадска ТВ