Политика

Александар Јовановић Ћута дивља у Скупштини – Гужва и баца папире, уличарско понашање на делу!

Посланик Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута кренуо је у вербални обрачун са посланицима владајуће већине, користећи уличарски речник.

Ћута је прво узео папир, Меморандум о разумевању о стратешком партнерству Србије и Европске уније потписан са између Србије, Еу и Немачке, поцепао га, а затим бацио на под. Затим се обратио посланику СНС Миленку Јованову:

– Шта се смејеш, бре, Јованов? Шта је смешно?

Наставио је да се бахато понаша обраћајући се председници Народне скупштине Ани Брнабић, која му је након неколико опомена искључила микрофон.

– Ево ја вам кажем, ја ћу да блокирам пругу, па мене хапсите!

Милимир Вујадиновић, народни посланик, је пријавио повреду пословника након Ћутиног дивљања.

– Морао је да буде прекинут јер је изнео низ увреда на рачун Србије и нас који овде седимо.

Потом је Брнабић изрекла опомену посланику Еколошког устанка Александру Јовановићу Ћути због, како је рекла, срамотног добацивања током обраћања председника Владе Србије Милоша Вучевића, а посебно током тачке која се тиче Декларације о заштити националних и политичких права и заједничке будућности спрског народа.

– Издајници, ви говорите неком другом. Можете себе да погледате у огледало, па то да причате, то имате право. Ништа друго немате право, тако да имате опомену – рекла је Брнабић.

Вучевић је претходно замолио посланике да подрже Декларацију која је усвојена на Свесрпском сабору 8. јуна у Београду, а која је данас пред парламентом.

 

Фото: Видео printscreen