Нови Сад

Потписан Меморандум о пословно-техничкој сарадњи између Научно-технолошког парка Нови Сад и Српске ИТ асоцијације

Научно-технолошки парк Нови Сад (НТП НС) и Српска ИТ асоцијација данас су потписали Меморандум о пословно-техничкој сарадњи. Овај споразум има за циљ унапређење ИТ заједнице кроз заједничке пројекте и активности.

Директор Научно-технолошког парка Нови Сад, Небојша Дракулић, изјавио је: „Данас, када се у Републици Србији обележава Дан науке, потписали смо Меморандум о пословно-техничкој сарадњи са Српском ИТ асоцијацијом и на тај начин стекли још једног важног и поузданог партнера за реализацију активности и пројеката у наредном периоду на тему унапређења потреба ИТ заједнице.“

Директор Српске ИТ асоцијације, Марко Вучетић, изразио је задовољство овом сарадњом: „Изузетно нам је задовољство да смо данас баш са Научно-технолошким парком у Новом Саду потписали наш први Меморандум о пословно-техничкој сарадњи, која ће подразумевати размену знања и искустава чланица Парка и чланица наше Асоцијације. Оно што је фокус асоцијације је развој и унапређење српске ИТ сцене, као и унапређење регулаторног оквира и добре сарадње са Владом Републике Србије.“

Овај меморандум ће омогућити заједнички рад на развоју иновација, аплицирање за националне и међународне пројекте, истраживање тржишта, организацију едукативних програма и конференција, као и промоцију размене знања и оснаживање ИТ сектора.

Марина Варзар, директорка ДатаАрт Србија и члан управног одбора Српске ИТ асоцијације, истакла је: “Јако је битно за прогрес и рад у овој области имати таленте окупљене на правом месту, а НТП НС управо то јесте и зато је ово природна сарадња Асоцијације и Парка. Поред тог бенефита, НТП НС је препознат по својој вештини у АИ, тако да је то засигурно важно и актуелно, без обзира на то да ли је компанија ИТ или није.”