Друштво

Ђоковић у полуфиналу Вимблдона – Де Минор се повукао због повреде!

Аустралијанац Алекс де Минор повукао се са Вимблдона. Његов ривал Новак Ђоковић се без изласка на терен пласирао у полуфинале Вимблдона.

Алекс де Минор је стигао до четвртфинала Вимблдона по први пут у каријери, након сјајне игре против Француза Артура Филса кога је победио за непуна три сата, резултатом 3:1, по сетовима 6:2, 6:4, 4:6, 6:3.

Де Минор се у последњем поену осмине финала против Филса повредио и потом уз отежано кретање дошао до мреже да поздрави ривала. После прегледа одлучио је да преда меч против Ђоковића без изласка на терен.

„Морао сам да се повучем због повреде кука. Задобио сам пукотину у хрскавици која је повезана са примицачем. Осетио сам да је нешто напукло током три последња поена. Био сам на снимању и тамо је повреда потврђена. Велике су шансе да бих погоршао стање када бих изашао на терен“, рекао је Аустралијанац.

Никада у досадашњој каријери Де Минор није играо полуфинале неког гренд слема, а са Ђоковићем је требао да се сретне у четвртом међусобном дуелу. У досадашњим мечевима Новак води са 2:1 у победама, а сада је без борбе дошао до 13. полуфинала на Вимблдону.

Противник Новаку Ђоковићу у полуфиналу Вимблдона биће победник четвртфиналног дуела између Лоренца Музетија и Тејлора Фрица.

 

ФОТО: ЕПА/Т. Ајрланд