Политика

Вучић са председницом Европске банке за обнову и развој о приоритетним пројектима и улагањима у оквиру Експа 2027

Председник Александар Вучић разговарао је данас са председницом Европске банке за обнову и развој Одил Рено-Басо о приоритетним пројектима у области енергетике и инфраструктуре, реформској агенди и Плану раста за ЗБ, као и потенцијалу Србије за нова улагања у оквиру Експа 2027, која би додатно продубила сарадњу ЕБРД и наше земље.

„Одличан састанак са председницом ЕБРД Одил Франсоа Рено Басо.

Изразио сам велико задовољство због тога што ЕБРД, као водећи институционални инвеститор у Србији, јача и шири своје активности у региону, чиме ће се у великој мери повећати конкурентност и раст наше привреде“, објавио је Вучић на инстаграму после састанка.

Навео је да су разговарали о приоритетним пројектима у области енергетике и инфраструктуре, а посебно о процесу трансформације енергетског сектора и већег учешћа обновљивих извора енергије, убрзању транзиције у области зелене енергије, повецању конкурентности приватног сектора, финансирању одрживе инфраструктуре и јачању регионалне повезаности, што су уједно и циљеви Србије у оквиру дугорочног плана убрзаног развоја.

Каже да је важна тема разговора била и реформска агенда у циљу унапређења инвестиционих прилика, као и неопходни услови за добијање средстава у оквиру Плана раста за Западни Балкан.

„Такође, разговарали смо и о огромном потенцијалу Србије за нова улагања у оквиру ЕXПО 2027, која би додатно продубила сарадњу између ЕБРД и наше земље, која се до сада показала као један од најпоузданијих партнера ове угледне финансијске институције. Указао сам на то да је Србија и иновационо чвориште региона, те да је подршка ЕБРД у том смислу од огромног значаја, пре свега за младе људе који су носиоци будућег развоја наше земље“, навео је Вучић.

Председник Србије је додао да је још једном захвалио уваженој саговорници на великим инвестицијама у различите секторе, што је умногоме променило лице наше Србије.

Фото: Танјуг, Раде Прелић

Related posts

Министарство: Прелиминарни резултати мале матуре већ доступни на порталу

Новосадска ТВ

Одржана свечаност поводом дана Кобри; Вучић предао војну заставу команданту Дарку Ђошићу

Новосадска ТВ

Без задржавања на рампама, на границама путничка возила чекају до два сата

Новосадска ТВ