Друштво

Ер Србија одлаже летове између Београда и Катаније услед вулканске активности Етне

Због привременог затварања аеродрома аеродром Катанија на Сицилији услед активности вулкана Етна и присуства штетне вулканске прашине, Ер Србија је принуђена да одложи данашње летове између Београда и Катаније.

Лет JU438 из Београда за Катанију, који је према плану требало да полети данас у 11 часова и 55 минута одложен је за каснији термин и према тренутним информацијама биће реализован данас у 20 часова и 25 минута по локалном времену, саопштила је Ер Србија.

Последично, лет JU439 из Катаније за Београд, који је требало да полети данас у 14 часова и 30 минута, биће реализован данас у 23 часа по локалном времену.

Привремено затварање аеродрома на Катанији утиче на редовност саобраћаја и губљење аеродромских слотова свих авио-компанија, наведено је у саопштењу.

Последично, током предстојећег викенда капацитет аеродрома у Катанији за полетања и слетања може бити смањен, што може проузроковати даља померања времена летова.

Ер Србија предузима све што је у њеној моћи да би пружила подршку путницима на наведеним летовима.

Више информација путници могу добити позивом Контакт центра Ер Србије на бројеве телефона 0800 111 528 из Србије, +381 11 311 21 23 из иностранства, на сајту аирсербиа.цом или праћењем странице Ер Србије на друштвеним медијима.

Управа аеродрома у италијанском граду Катанији саопштила је претходно да ће део аеродрома данас бити затворен због велике количине пепела настале услед активности вулкана Етна.

За саобраћај ће бити затворени сектори Б2 и Б3, наведено је у саопштењу.

Еруптивна активност Етне завршила се јутрос, али је избачена велика количина пепела.

“Летови ће бити настављени када вулкански пепео буде уклоњен”, навела је управа аеродрома.