Војводина

Софић обишао радове у индустријској зони у Зрењанину

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић боравио је данас у радној посети у Зрењанину где се састао са градоначелником Симом Салапуром.

Софић и Салапура су са сарадницима обишли индустријску зону где је у току изградња саобраћајнице са пратећом инфраструктуром на локацији Југоисток 2Б. Укупна вредност пројекта износи 92,7 милиона динара, а Секретаријат је за ову намену определио 66 милиона динара, док ће остатак средстава бити обезбеђен из буџета Града Зрењанина.

„У Зрењанин су већ инвестирале значајне компаније попут ‘Linglong International Europe’, али и домаће компаније које одлично послују и проширују своје капацитете. Такође, Зрењанин ускоро добија и ауто-пут ка Београду и Новом Саду чиме постаје знатно привлачнији за нове велике инвеститоре, а добро опремљена индустријска зона игра важну улогу у томе“, поручио је Софић и истакао да ће се улагања наставити.

Градоначелник Симо Салапура захвалио је на континуираној подршци Секретаријата и нагласио да је захваљујући томе почело фазно опремање индустријске зоне 2Б, која се простире на укупно 87 хектара.

„Ово је веома важан део индустријске зоне у коме послују велике компаније попут ‘Линглонга’ које за Зрењанин значе развој, нове развојне шансе, нова радна места и привредни напредак целог подручја Баната”, поручио је Салапура.

Он је подсетио на то да је у индустријској зони у Зрењанину до сада отворено преко 7.500 нових радних места, а очекује се да ће нове инвестиције обезбедити још 1.100 нових.

Обиласку је присуствовао и директор Развојне агенције Војводине Дарко Буљешевић.

 

Фото: Покрајинска влада