Србија

Састанак министра Ристића са генералном директорком А1 Џудит Алберс

Министар информисања и телекомуникација г. Дејан Ристић састао се данас у Београду са генералном директорком компаније А1 гђом Џудит Алберс.
Током дужег, срдачног и отвореног разговора анализирано је досадашње пословање ове угледне компаније на подручју Републике Србије, указано на правце њеног даљег развоја, при чему су обе стране изразиле пуни оптимизам у вези са свеукупним привредним амбијентом у нашој земљи који омогућава и подстиче убрзани развој привредних субјеката.
Министар Ристић и гђа Алберс детаљније су разговарали о динамици реализације пројекта заједничке изградње широкопојасне комуникационе инфраструктуре у руралним пределима Републике Србије у чијој реализацији веома активну улогу има и компанија А1. Обострано је констатовано да је досадашња реализација овог капиталног пројекта веома успешна. Овом приликом разговарано је и о потенцијалима за још интензивније унапређење постојеће сарадње у домену иновација, а све са циљем даљег развоја технологија у телекомуникационом сектору. Министарство је са задовољством примило информацију да компанија А1 почиње да инвестира у изградњу сопствене фиксне мреже чиме доказује да је озбиљно посвећена унапређењу телекомуникационих услуга свим грађанима.
Договорен је наставак интензивне комуникације како би била осигурана успешна реализација свих планираних пројеката.
Министарство информисања и телекомуникација и компанија А1 остају посвећени остваривању најбољих могућих стандарда у области телекомуникација намењених грађанима и привреди.

 

ФОТО: Горан Златковић