Хроника

Спасојевић: У протекла 24 сата 71 интервенција МУП-а због невремена, 12 због пожара

Центар за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова је због невремена у протекла 24 часа имао 71 интервенцију, од чега се 12 односи на пожаре на грађевинским објектима, изјавио је данас начелник одељења у Управи за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП Милорад Спасојевић.

„Остале интервенције су подразумевале уклањање стабала, металних конструкција, кровова који су падали на коловозе, као и црпљење воде. Имали смо и једну, срећом, успешну евакуацију човека коме је стабло пало на возило које се кретало путем и ватрогасци су успели да га на време извуку“, рекао је он за ТВ Пинк.

Директор Србијавода Горан Пузовић је оценио да је тренутна ситуација, што се река тиче стабилна.

„Ситуација је потпуно под контролом код река првог реда, од Саве до Дунава, Дрине, Мораве, Ибра. Све су оне у кориту и не очекујемо никакве последице што се њих тиче“, рекао је он.

Додао је да су поплаве које су се догађале јуче заправо локалне поплаве и да у будућности можемо очекивати две нове врсте поплава.

Једна су урбане поплаве, какве смо видели у протекла 24 сата, као и бујичне поплаве које су последице велике количине падавина која се деси за неколико сати.

„Ту количину воде не може да прими ниједан канализациони и одводни систем, јер се они граде за предвидљиве количине падавина а не за оволике количине колике смо сада имали“, рекао је он за ТВ Пинк.

 

Фото: МУП Србије