Спорт

Новак Ђоковић дефинитивно игра на Вимблдону, први ривал Чех Вит Коприва

Српски тенисер Новак Ђоковић дефинитивно ће играти на Вимблдону, а први ривал биће му Чех Вит Коприва, одлучено је дснас жребом у Лондону.

Српски тенисер све до финала, ако до њега стигну обојица, неће моћи да игра против Карлоса Алкараза од ког је лане изгубио баш у мечу за пехар.

Седмоструки освајач Вимблдона је имао одличан жреб јер су у другом делу костура уз Алкараза и Јаник Синер и Данил Медведев, па ни против Италијана или Руса не може да игра пре финала.

Ривал Србину у првом колу биће Чех Коприва, 111. тенисер са АТП листе. Уколико Србин прођем у другом колу би га чекао бољи из дуела Џејкоба Фирнлија (Велика Британија) и Алехандра Моро Канаса (Шпанија). Томас Мартин Ечевери из Аргентине је најреалнији потенцијални ривал Ђоковићу у трећем колу.

Потенцијални ривал Ђоковићу у осмини финала је Данац Холгер Руне, у четвртфиналу Хуберт Хуркач, а у полуфиналу Александер Зверев или Андреј Рубљов.

Бранилац пехара Алкараз ће у првом колу ће играти против Естонца Марка Лајала, док га потом у евентуалном другом колу чека бољи из дуела Александар Вукић – Себастијан Офнер.

Италијан Јаник Синер, најбољи тенисер света, играће у првој рунди против имењака Ханфмана из Немачке. Већ у другој рунди би Синер могао да иде на земљака Матеа Беретинија.

Душан Лајовић ће у првој рунди играти против Бугарина Григора Димитрова, а Миомир Кецмановић ће у првом колу играти против Индијца Сумита Нагала, а ако прође, највероватније ће га чекати дуел са Талоном Грикспором из Холандије у другој рунди. Ласло Ђере ће у првом колу играти против Луке Пуја из Француске.