Спорт

Фудбалери Србије вечерас против Данске за пласман у осмину финала ЕП

Фудбалска репрезентација Србије вечерас против Данске у последњем колу Ц групе игра за пласман у осмину финала Европског првенства.

Као и против Словеније, Србија ће играти на „Алијанц арени“ у Минхену, овог пута од 21 сат.

Калкулација је јасна – победа води у други круг и дуел са Немачком у осмини финала, осим у случају да Словенија приреди сензацију и савлада Енглеску, тада би српски тим такође прошао даље, али као трећепласирани и ишао на победника Е или Ф групе.
Постоји и „луда комбинација“ по којој би Србија са ремијем против Данске, уз пуно голова, могла до осмине финала.
Да би се то десило, потребно је и да Словенија изгуби од Енглеске са бар два гола разлике и да Португал не изгуби од Грузије, а Турска да савлада Чешку.
Селектор Драган Стојковић још није донео одлуку да ли ће играти са једним или два нападача, а у стартних 11 очекује се Лазар Самарџић.
„Размишљамо о свим сегментима кад је наша формација у питању. Биће промена, али ако вам кажем једна, две или три, шта вам то значи. Утакмица се не игра 45 минута, треба размишљати ко ће почети, ко ће бити на клупи, морамо имати оружје на клупи како би привели меч у наш ток. Треба бити интелигентан по питању стартне позиције, али и клупе, јер и клупа је много важна“, изјавио је Стојковић на конференцији за медије у Минхену.
Србија је изгубила од Данске у све три међусобне утакмице, а Стојковић сматра да је сада време да Србија победи.
„Знали смо да је меч са Енглеском важан, али сада је Данска најважнија. И добро је што играмо у 21 сат. Они играју чврсто, организовано, много се жртвују на терену. Три пута смо изгубили и сада је време да променимо ствари. Урадићемоо све што је до нас да дођемо до победе“, поручио је Стојковић.

Фото: Фудбалски савез Србије

Related posts

Oтворен 21. Београдски фестивал игре

Новосадска ТВ

Вучић са Мишелом о односима Србије и ЕУ, ситуацији на КиМ, плану ЕУ за раст ЗБ

Новосадска ТВ

Вучевић:Србија спремна на компромис али тако да нема апсолутног победника и губитника

Новосадска ТВ