Спорт

Почиње ЕУРО, Немачка-Шкотска на отварању, „деби“ Србије против Енглеске

Европско првенство у фудбалу, 17. по реду, почиње вечерас у Минхену утакмицом између Немачке и Шкотске (21.00), а први пут самостално на финалном турниру учествоваће Србија.

Српски тим, под именом СР Југославија, последњи пут играо је у Холандији и Белгији 2000. године и стигао до четвртфинала.

У међувремену, пропустили смо пет шампионата и сада се под диригентском палицом Драгана Стојковића Пиксија враћамо на главну европску позорницу. Србија је у групи Ц и први меч игра са Енглеском у недељу у Гелзенкирхену, а потом следе два меча у Минхену – против Словеније 20. јуна и Данске 25. јуна.

На турниру трећи пут у историји учествују 24 репрезентације, а пласман у осмину финала избориће по две најбоље из сваке од шест група и још четири од шест трећепласираних селекција.
Једини званични дебитант је Грузија, а титулу брани Италија. Сем у Минхену и Гелзенкирхену, утакмице ће се играти још у осам градова, а финале је 14. јула у Берлину. Домаћини су и Дортмунд, Франкфурт, Штутгарт, Хамбург, Диселдорф, Келн и Лајпциг.