Политика

С.Листа: Наставља се прогон свега српског са простора КиМ, у складу с планом Куртија

Наставља се прогон свега српског са простора Косова и Метохије а у складу са наредбом и планом Аљбина Куртија. Насилни упад у просторије Поштанске штедионице и малтретирање запослених, од стране до зуба наоружаних параполицијских Куртијевих фаланги је одговор на позиве Срба, Београда и међународне заједнице за мир, а уједно и почетак предизборне кампање Куртијевог Самоопредељења за ванредне парламентарне изборе.

 

Током спровођења ове нелегалне антисрпске насилне акције Куртијеве фаланге биле су распоређене на улицама свих општина на северу и у непосредној близини школа и вртића у којима се одвијала настава. Свега дан након посете високе званичнице САД и позива да се сва питања решавају дијалогом а Приштина коначно успостави ЗСО, Курти као прави тиранин и аутократа дугим цевима и насиљем упада у чисто српске средине и малтретира Србе, незадовољан чињеницом да поред што је укинуо динаре, право на лечење, изборе, културне и спортске догађаје те и дан данас држи десетине часних Срба у казаматима, није успео да уплаши Србе и протера их са вековних огњишта.

 

Забрињава чињеница да су припадници Еулекса и КФОР-а били неми посматрачи данашње нелегалне и насилне акције на северу Косова и Метохије. Позивамо међународне представнике посебно оне који се залажу за мир на овим просторима да најхитније зауставе диктатора Куртија и заштите мир и српски народ на Косову и Метохији.