Политика

Ана Брнабић: Брнабић: Изборима 2. јуна показујемо конструктивност,одговорност је на свима

Председница Народне скупштине Ана Брнабић изјавила је данас да је Србија у константним изборима још од октобра прошле године.
Брнабић је за ТВ Пинк рекла да је први захтев опозиције још прошле године био да се иде на ванредне парламентарне и београдске изборе до краја године.

Додала је да је тада опозиција рекла да ће, уколико не буде избора, блокирати рад Народне скупштине и позвати грађане на непослушност.
Она је оценила да је то опозиција урадила у нади да ће искористити мајске трагедије и да ће на таласу емотивног незадовољства успети да победи на тим изборима.
„Председник је тада рекао да покажемо и толерантност и демократију и да је увек у реду питати народ шта мисли и да ли власт јесте или није изгубила кредибилитет, прихватио је захтев и расписао изборе за децембар 2023. године“, рекла је Брнабић.
Додала је да смо од тада у константном, како га је назвала, изборном магновењу.
Навела је да се ситуација у свету компликује и да се стално јављају нова жаришта, као и да је економска ситуација у Европи јако лоша, због чега европски континент глобално постаје све мање конкурентан.
Брнабић је нагласила да се Србија у таквим околностим одлично бори и економски напредује, што је потврдио и Међународни монетарни фонд (ММФ).
„Министар финансија Синиша Мали је имао веома успешну посету Вашингтону, а директорка ММФ-а му је рекла да је Србија светла тачка у економском смислу на европском континенту“, наглаисла је Брнабић.

Оценила је да то показује да смо успели да идемо напред, да се боримо и чувамо стабилност, те настављамо испуњавање свега обећаног, попут плана „Србија 2027 – скок у будућност“.
Изборима 2. јуна показујемо конструктивност,одговорност је на свима
Председница Народне скупштине Ана Брнабић рекла је данас да ће београдски и локални избори бити одржани 2. јуна и да је и тај захтев опозиције усвојен захваљујући апелу председника Србије Александра Вучића који је иницирао да се покаже конструктивност и да се након избора настави да се ради даље.

Брнабић је за ТВ Пинк рекла да је у овом тренутку национални интерес да дође до спуштања тензија и да постоји дијалог између власти и опозиције.
„Власт у Парламенту је никад јача, само листа ‘Александар Вучић, Србија не сме да стане’ самостално има 129 посланика. Заједно са коалиционим партнером – Социјалистичком партијом Србије, Јединственом Србијом, Савезом Војвођанских Мађара и неким другима, то је практично скоро двотрећинска већина у Парламенту. Па опет показујемо да зарад озбиљности, одговорности и поштовања према свим грађанима Србије, имамо дијалог, слушамо и покушавамо да усвојимо њихове захтеве“, истакла је Брнабић.
Додала је да данас пратимо свађу у опозиционим круговима око тога ко ће бити на изборима, ко неће изаћи, ко је права опозиција, а ко није.
Брнабић се захвалила свима на коректности и због тога што су власт и опозиција успели да успоставе дијалог у Парламенту.

„Ти састанци су изузетно тешки, напорни, али опет продуктивни. И то је најважније за наше грађане. Ми смо тамо да покажемо да смо одрасли, озбиљни, одговорни људи. Да можемо да разговарамо и у тим разговорима да решавамо проблеме. Некад смо успешни, некад смо мање успешни“, рекла је Брнабић.

Оценила је да је усвајање Измена и допуна Закона о локалним изборима показало да су и власт и опозиција на добром и правом путу.
Додала је да ће се као председница Парламента трудити да се дијалог власти и опозиције настави и да власт која има апсолутну већину покаже да јој је на првом месту национални интерес и Србија.
„Без обзира на политичке разлике, ми покушавамо да направимо консензус око неких ствари, колико год можемо“ нагласила је Брнабић.

Истакла је да власт и опозција морају да разумеју да је одговорност на свима.
„Да покушамо да имамо унутрашњу стабилност у највећем могућем спектру колико год је то могуће. Да покушамо да постигнемо унутрашњи дијалог, зато што морамо да направимо и време, простор, морамо да сачувамо енергију“, рекла је Брнабић.

Related posts

Полoжени  венци  поводом Дана ослобођења Новог Сада у Првом светском рату

Новосадска ТВ

Вучић: Крећу радови на путу од Памбуковице ка Убу који ће бити завршени до 6. маја

Новосадска ТВ

Вучић: У једном дану пала подршка ЕУ у јавном мњењу за 10 одсто

Новосадска ТВ