Политика

Поред њих, непријатељи нам нису потребни! Тајкунски медији напали Биљу Пантић Пиљу јер је бранила националне интересе у СЕ, смета им њено гласно „Живела Србија“!

Тајкунски медији, илити главна гласила тајкунске опозиције, опет су по ко зна који пут показали на чијој су страни, која свакако није српска!

Након што је синоћ Парламентарна скупштина Савета Европе дала, са 131 гласом „за“, зелено светло за чланство лажне државе Косово у тој организацији, што је непојмљив преседан у историји те паневропске институције, те у потпуности супротно међународном праву, тајкунски медији се нису либили да нападну Србију, ни чланове наше делегације који су се стојички борили за своју земљу!

Наиме, посланица Српске напредне странке и представница Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе одржала је јуче говор поводом пријема лажне државе Косово у ову међународну организацију, након чега је добила срамну опомену председавајућег. А ево и због чега!

Пиљин поносит говор, након чега је позвана на „кодекс понашања“, преносимо у целости:

„Желим да вам честитам на ономе што данас радите, јер ћете ући у историју као неко ко је на најбруталнији начин прекршио све норме међународног права и принципе на којима се заснива ова организација. Одлучили сте да погазите међународно право и да примите у Савет Европе нешто што није држава, тиме што ћете прескочити и заобићи све процедуре. Ви сте јасно рекли да је тзв. Косово морало да испуни три услова и да ћете само тада дати позитивно мишљење.

Први услов је оснивање Заједнице српских општина, што је међународна обавеза успостављена Бриселским споразумом пре 11 година. Оснивање ЗСО је основни предуслов за дијалог Београда и Приштине. Ако дозволите да тзв. Косово уђе у Савет Европе без оснивања ЗСО, она никад неће ни бити основана. Ви сте, госпођо Бакојани, рекли, цитирам, „оснивање ЗСО сматра се предусловом за успешну заштиту националних мањина, односно њихових људских права“. Поновићу оно што сам вам рекла на политичком одбору. Имам храбрости за то. Ви сте показали да немате интегритет и да сте лицемерни.

Статут Савета Европе тврди да само европска држава у којој се поштују људска и мањинска права може да постане чланица. Зашто онда не говорите о људским правима Срба? Откако је Куртијев режим на власти на КиМ, прогони и етничко чишћење српске заједнице се настављају. Масовни егзодус се наставља. Готово 40 одсто Срба је напустило КиМ. Срби трпе етничке нападе свакодневно, а вас за то није брига.

Власти у Приштини хапсе, прете, убијају и пљачкају Србе на КиМ. Десет месеци српска роба не може да дође на Косово, ћириличне табле се скидају, забрањен је динар што је угрозило егзистенцију преосталог српског народа. Нико ње позван на одговорност због покушаја убиства два српска дечака на Божић, а ви сте одлучили да наградите све те једностране поступке Приштине, визном либерализацијом, пријемом у НАТО и коначно пријемом у Савет Европе.

Оно што ви радите је преседан, којим ћете отворити Пандорину кутију. Рекли сте да тертиторијални интегритет и суверенитет вама не значе ништа, а друге државе ће следити преседан који сте створили у случају Србије. Статус јужне покрајине Косово и Метохија, који је регулисан Резолуцијом 1244, каже да ће Косово и Метохија увек бити део Србије. Ми смо можда мала држава, али за разлику од вас имамо интегритет и никада се нећемо предати и покорити. Србија ће размислити да ли ће бити чланица организације која флагрантно крши међународно право. ЖИВЕЛА СРБИЈА!“, завршила је Биљана Пантић Пиља.

Након овог говора председник Парламентарне скупштине Савета Европе Теодорос Русопулос је опоменуо Пиљу, уз скандалозну реченицу: „Драге колеге, подсећам вас да по Пословнику и Кодексу понашања за чланове овог скупа, дебате се морају на један уредан и пристојан начин и да чланови Скупштине не могу радити ништа што може довести до поремећаја за време дискусије“.

Шта је тачно и коме засметало у Пиљином говору? Истина о бруталном режиму Аљбина Курти који спроводи над српским живљем на КиМ, истина да тзв. Косово НИЈЕ ДРЖАВА, истина да ни после 11 година од парафа на Бриселском споразуму није формирана ЗСО или пак она најјача порука на крају „Живела Србија“?

Тајкунски медији, под диригентском палицом својих шефова, одмах су похрлили да подрже србомрсце и да ликују над страшним притисцима које трпи наша земља! Јер другачије не умеју. Јер другачије не желе! Јер су здрави национални и државни интереси Србије за њих РАК-РАНА!

А све док је за њих непристојно када се брани Србија, бићемо сигурни да државни врх ради праве ствари!

Живела Србија!

informer.rs