Политика

Вучић: Добри и отворени разговори са Троказом

Председник Републике Србије Александар Вучић објавио је данас да је имао добре и отворене разговоре са специјалним изаслаником Министарства спољних послова Републике Француске Рене Троказом о ситуацији у региону и актуелним геополитичким приликама.

„Са задовољством са пожелео добродошлицу господину Троказу са којим сам наставио добре и отворене разговоре које сам у Паризу имао са председником Макроном и другим највишим званичницима Француске“, објавио је Вучић на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Председник Србије је навео да су разговарали о ситуацији у региону, актуелним геполитичким приликама и свим изазовима са којима се, како је истакао, суочавамо на пољу безбедности и очувања међународног правног поретка.

„Посебно сам нагласио апсурд чланства такозваног Косова у Савету Европе, којим би Приштина, која се доследно оглушује о све потписане споразуме, била практично награђен за политику дискриминације и све јачих притисака на српски народ на Косову и Метохији“, навео је Вучић.

Он се захвалио Француској на подршци коју пружа Србији како на нашем европском путу, тако и у процесу дијалога са Приштином, укључујући и поштовање свих постигнутих договора.

„Поновио сам да је Србија озбиљан и одговоран партнер, који држи своју реч и конструктивно приступа решавању заједничких проблема, што очекује и од својих саговорника“, поручио је Вучић.

 

 

Фото: Танјуг Раде Прелић