Политика

Брнабић: Вучић смета Бећировићу и сличнима јер је много урадио за Србе и Бошњаке

Председница Народне Скупштине Ана Брнабић оценила је данас да председник Србије Александар Вучић смета председавајућем Председништва Босне и Херцеговине (БиХ) Денису Бећировићу и њему сличним, јер се на најконкретнији начин бори за мир, међусобно уважавање и суживот и да је и за Србе и за Бошњаке у Србији и региону урадио много.
„Изградио путеве, домове здравља, тренутно је у изградњи Клинички центар у Новом Пазару, као и Омладински центар. Изградио је најмодернији атлетски комплекс, једну од најмодернијих основних школа у Србији (у Сјеници), доводи инвеститоре и подржава локалну привреду“, написала је Брнабић на друштвеној мрежи Икс коментаришући изјаве председавајућег Председништва БиХ Дениса Бећировића који је изнео мишљење да председник Србије „не може никоме да држи лекције“.

Она је додала да се у „оштром одговору“ Бећировића председнику Србије Александру Вучићу „ни под лупом“ не може наћи аргумент.
„Оштар одговор је тужњикав скуп уобичајених флоскула и стандардних неистина, уз додатак личног обрачуна са Александром Вучићем из времена када је имао око 23 године. За разлику од њега, једини изговор који Бећировић има за то што, осим сејања мржње и нетрпељивости, ништа није урадио за српски народ у БиХ и Републици Српској, јесте – па, добро, ништа нисам урадио ни за Бошњаке. Е, зато живи у 1990-им годинама“, написала је Брнабић.
Она је додала да је Бећировић остао да живи у деведесетим годинама прошлог века, јер из тога једноставно, не жели да изађе.
„Ту се осећа добро, то му је сигурна зона. Ту може од јутра до сутра да глуми жртву, уместо да нешто заиста и уради за Босну и Херцеговину, и за све људе који у тој земљи живе – били они Бошњаци, Срби или Хрвати“, додала је Брнабић.