Нови СадНС сервис

На четири локације посађено 28 нових стабала, у центру Града посађено 410 ружа

На четири локације у Новом Саду радници Зеленила посадили су 28 нових стабала.
У Дунавском парку посађена су три кедра, један багрем и једна жалосна врба. Прошле седмице засађено је девет црних борова, а крајем фебруара посађени су један храст, једно јудино дрво и три јабланa, тако да је Дунавски парк сада богатији за 19 нових садница различитог дрвећа. У Темеринској улици посађене су четири, а у Раваничкој три липе, а код Хигијенског завода две украсне шљиве. У петак је поводом 8. марта, испред главног улаза у Српско народно позориште посађено 260 ружа чијој садњи је присуствовао и заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац. Посађене су сорте Јелена Фрајла и Ленка Фрајла. Јелена Фрајла има цвет боје кајсије и снажан воћни мирис у коме доминира арома кајсије, а Ленка Фраjла је сорта крем боје која са отварањем латица постепено прелази у белу боју. Испред Скупштине града у нову цветну гредицу посађено је 150 ружа сорте Дунав Река.
Уз наставак садње и свих редовних радова, неуобичајено рано за ово доба године, већ од 01. марта, увелико се и коси. Тако је кошење настављено на више места у граду – у Партизанској улици, на Кеју жртава рације, Београдском кеју, Руменачком путу, Булевару Европе, Булевару војводе Степе, у шанцу испод дрвеног моста на Тврђави и у Петроварадину уз шетне стазе поред Дунава, на Тргу владике Николаја, улици Проте Михаљџић.
Испод моста Дуга настављено је с орезивањем ружа, а улици Милоја Чиплића орезује се шибље. Истовремено, радници Градског зеленила плеве и окопавају шибље у стамбеном блоку Булевар ослобођења- Булевар Јаше Томића-Кисачка улица-Булевар краља Петра, као и на Булевару Европе.

Садња дрвећа биће настављена и наредних дана, као и радови на чишћењу и уређењу паркова, уличних травњака и квартовских зелених површина.

 

Фото: ЈКП Градско зеленило Нови Сад