Политика

Почеле консултације о мандатару

Представници изборне листе „Политичка борба Албанаца се наставља“ Шаипа Камберија стигли су данас око 8.20 часова у зграду Генералног секретаријата председника Републике на Андрићевом венцу чиме су званично почеле консултације о кандидату за председника владе, а које је најавио председник Александар Вучић.

Вучић ће после састанка са представницима ове листе разговарати, како је најављено, са представницима изборне листе „Руска странка“ Слободана Николића.

Председник је прошле недеље најавио да ће започети консултације о мандатару са свима који желе да разговарају.

Консултације код председника су у складу са Уставом и Законом о председнику, односно ово је једна од надлежности председника да разговара са представницима листа које су прешле изборни цензус, а после којих би требало да одреди мандатара за састав нове владе.

Камберијева листа завршила разговоре, код Вучића Руска странка

Представници листе „Политичка борба Албанаца се наставља“ Шаипа Камберија завршили су разговор у оквиру консултација о мандатару за састав нове Владе код председника Србије Александра Вучића.

У згради Генералног секретарија председника Репбулике на Андрићевом венцу око 9.45 часова Вучић је започео разговоре са предсртавницима изборне листе „Руска странка“ Слободана Николића.

Вучић сутра наставља консултације о мандатару, позване још две листе

Председник Србије Александар Вучић наставиће сутра консултације о кандидату за председника Владе, а на разговоре су позвани представници Савеза војвођанских Мађара и листе „Усаме Зукорлић – Уједињени за правду – Странка правде и помирења – Бошњаци Санџака – Томислав Жигманов – Демократски савез Хрвата у Војводини“.

Састанак са представницима листе „Савез војвођанских Мађара – За нашег председника, за нашу заједницу, за будућност!“, предвиђен је у 10.30 часова у згради Генералног секретаријата председника Републике.

Како је саопштила прес служба председника, представници листе „Усаме Зукорлић – Уједињени за правду – Странка правде и помирења – Бошњаци Санџака – Томислав Жигманов – Демократски савез Хрвата у Војводини“, позвани су на разговор у 11.45 сати.

Разговорима са представницима листа „Политичка борба Албанаца се наставља – Шаип Камбери“ и „Руска странка – Слободан Николић“ Вучић је данас почео консултације о кандидату за председника Владе.

Како је предвиђено Уставом, председник предлаже Скупштини кандидата за председника Владе пошто саслуша мишљење представника изабраних изборних листа и предлаже оног кандидата који може да обезбеди избор Владе.

После избора 17. децембра, укупно је 10 изборних листа прешло цензус.

 

 

Фото: Танјуг Немања Јовановић

 

Related posts

У Србији данас претежно сунчано, али хладно, температура до 1 степен Целзијуса

Новосадска ТВ

Вучић: У претходне четири године урађено више него у претходних 70 година

Новосадска ТВ

Вучевић са Одил Рено – Басо: Влада спремна да настави започете пројекте и отвори нове

Новосадска ТВ