Хроника

Одређен притвор осумњиченом да је убио бившу супругу и њену мајку

Виши суд у Новом Саду одредио је до 30 дана притвор за Б.Р. (48) који је осумњичен да је у недељу увече у селу Раковац код Беочина ножем убио бившу супругу и њену мајку.
Притвор је, након саслушања осумњиченог, предложен из свих законских разлога, односно због опасности од бекства, да не би утицао на сведоке, да не би у кратком временском периоду поновио кривично дело, јер је више пута осуђиван и због начина извршења и тежине последице кривичног дела које је довело до узнемирења јавности, речено је Танјугу у том суду.
Он се сумњичи да је извршио кривично дело тешко убиство за које му прети казна доживотног затвора, као и за кршење забране утврђене мером безбедности, за које је запрећена казна затвора до шест месеци.
Према незваничним информацијама Б.Р. је повратник када је реч о породичном насиљу, више пута је пријављиван полицији, а за време убиства је имао условну казну од две године и забрану приласка бившој супрузи.
Он је у недељу увече, пошто је био у алкохолисаном стању, превезен у Клинички центар Војводине због детоксикације.
Претходно је, наводно, у кућу провалио, јер жене нису желеле да га пусте. Након извршеног злочина сам је позвао полицију, која га је затекла у кући са ножем, за који се сматра да је предмет којим је убиство почињено.